Telefon
WhatsApp
Zehir Tacirlerine Son Verecek Proje: NARVAS

NARVAS, uyuşturucu satıcıları ve kullanıcıları hakkında bilgi edinmek, onları yakalamak ve uyuşturucu bağımlılığını önlemek için yapay zeka ve veri analizi teknikleri kullanır.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü proje hakkında yaptığı açıklamada, “Yapacağınız ihbarlarının yerini ve konusunu bildirmeniz yeterli. İsim belirtmeniz zorunlu değildir. Yapacağınız her ihbarı, NARVAS sistemi ile analiz yaparak belirlenen noktalara şok uygulamalar yapıyoruz. Unutmayın, yapacağınız ihbarlarla uyuşturucu ile mücadelemizde bize yardımcı olabilirsiniz.” ifadeleri kullanıldı.

NARVAS nedir?
1 Ocak 2024 tarihi itibari ile 81 ilde yaygınlaştırılmaya başlanan NARVAS projesini NARVAS, Narkotik Vaka Analiz Sistem'dir. Vatandaşlar tarafından yapılan bildirim, ihbarların, analiz edilmesine, yoğunluk haritası oluşturulmasına, yer ve zaman odaklı operasyonları sağlamaya çalışan bir yazılım projesidir. Bütün ihbarları NARVAS ile doğru kabul edilip ve işlem yapılacak.

NARVAS, İçişleri Bakanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından koordine edilir. NARVAS, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki narkotik birimlerine entegre edilir. NARVAS, uyuşturucuyla ilgili vakaların verilerini merkezi bir sistemde toplar ve paylaşır. NARVAS, uyuşturucuyla mücadelede ulusal bir strateji ve iş birliği sağlar.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!