Telefon
WhatsApp
Yıldız, “Refah’ta İnsanlar Diri Diri Yakılıyor”

26 Mayıs tarihinde İsrail savaş uçakları tarafından Gazze Şeridinin güneyindeki Refah kentinde çadır kentlerde yaşamlarını sürdüren sivil Filistin halkına karşı gerçekleştirilen ve 45’ten fazla masun sivilin yanarak katledildiği hava saldırısına tepkiler sürüyor. Erzincan Sivil Toplum Platformu, Memur-Sen İl Başkanlığında basın açıklaması yaparak saldırı sert dille eleştirdi

 

“NE YAZIK Kİ İSLAM ALEMİ VE BÜTÜN DÜNYA BU VAHŞETİ İZLEMEKTEN BAŞKA HİÇBİR ŞEY YAPMAMAKTADIR”

Erzincan sivil toplum platformu Adına Diyanet-Sen Erzincan Şube başkanı Zakir Yıldız burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Gazze’de insanlık ölmektedir. İmam-ı Şafii Hazretlerinin diyarı, Türkiye’mizin ön savunma cihat merkezi Gazze’de gördüklerimiz karşısında ayağa kalkmak artık zaruret halini almıştır. Gazze’de, 234 gündür babalar ve anneler çocuklarını toprağa vermektedir. İnsanlar diri diri yakılmaktadır. Dünyanın gözleri önünde korkunç bir soykırım yapılmaktadır. Cenab-ı Hakk “sadece içinizden zulmedenlere erişmekle kalmayacak olan bir azaptan sakının ve bilin ki Allah C.C. azabı çetin olandır”(Enfal Suresi 25. Ayet) fermanı ilahisi ile bizi apaçık uyarmaktadır. Unutmayalım ki hepimiz yaşadığımız toplumdan mesulüz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzincan’ımızda da acil bir şeyler yapılması gerekmektedir. Gazze’yi gözlerimizin önünde katleden soykırımcılar dünyayı esir almıştır. Ne yazık ki İslam alemi ve bütün dünya bu vahşeti izlemekten başka hiçbir şey yapmamaktadır.

           

Diğer taraftan İliç maden ocağında beş tane canımız toprak altında beklemektedir. İnsanlarımız yakınlarının cenazesine dahi ulaşamamaktadır.

           

“REFAH’TA İNSANLAR DİRİ DİRİ YAKILIYOR”

Gazze’de oluk oluk kan akarken, Refah’ta insanlar diri diri yakılırken, İliç’te canlarımız toprak altında beklerken Erzincan’ımızın göz bebeği medar-ı iftiharı son başbakanımızın ismini taşıyan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde mezuniyet töreni adı altında eğlence programlarının düzenlenmesi kabul edilebilir değildir. Bu gibi programlar Erzincan halkımıza ve üniversitemize yakışmamaktadır.

 

“ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ’NDE EĞLENCE DÜŞÜNÜLMESİNİ EN HAFİF ŞEKLİYLE HOŞ KARŞILAMIYORUZ”

Dünyadaki bütün üniversitelerde Gazze’deki insanlık dramı  gençlerin vicdanını diriltirken, Erzincan Üniversitesi’nde eğlence düşünülmesini  en hafif şekliyle  hoş karşılamıyoruz. üniversitemizde de en az Avrupa ve Amerika’daki üniversiteler kadar Gazze gündemde olmalıdır.

Bu vesileyle, kanayan yaramaz Gazze’yi gündeminde tutan Gazze’yi asla gündeminden düşürmeyen bu konuda çok büyük hassasiyet gösteren Erzincan halkımıza kurumlarımıza idarecilerimize sivil toplum kuruluşlarına kanaat önderlerimize basın mensuplarımıza bu konuyla aklımıza gelen veya gelmeyen katkı veren emek sunan herkese çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 

 

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!