Telefon
WhatsApp
Yıldız, “İsrail, Soykırım Uygulayan İki Ülkeden Biridir”

281 gündür soykırımının sürdüğü Gazze’de çocuk, kadın, yaşlı ve sivil demeden katliamlar aralıksız sürüyor. “Katliam Sürdükçe Susmayacağız!”  çağrısında bulunan Platform üyeleri, Cumhuriyet Meydan’ında bir araya gelerek Filistin’e destek çağrısında buldular.  

Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları taşıyan grup ve vatandaşlar, "İsrail’le ticari ilişkiler kesilsin, İncirlik Kürecik üsleri kapatılsın", "Filistin halkının yanındayız" yazılı pankartlar açtı.

 

Kur'an-ı Kerim Tilavetinin ardından, Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına Diyanet Sen Erzincan Şube Başkanı Zakir Yıldız basın açıklaması yaptı.

Başkan Yıldız yaptığı açıklamada;

 

“GAZZE’NİN BÜTÜN MAZLUM MÜSLÜMANLARIN YANINDAYIZ”

“Hür dünyanın gözü önünde bir insanlık ayıbı olarak devam eden katliamların ve vahşetin gün geçtikçe daha da artması karşısında sessiz kalan uluslararası güç odaklarına inat, Gazze’nin bütün mazlum Müslümanların yanındayız.

İnancımız bize haksız yere bir insanı öldürmenin, bütün bir insanlığı öldürmekle eşdeğer olduğuna da vurgu yapar. Yine inancımız bize hemen yanı başımızda sayılabilecek bir coğrafyada 100 yıldır süregelen ve milyonlarca insanın yerinden yurdundan koparıldığı, mülteci duruma düşürüldüğü ve bu süreçte binlerce insanın hayatını kaybettiği bu büyük trajediye seyirci kalmamalıyız.

 

“İSRAİL, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KARARLARINA GÖRE SOYKIRIM UYGULAYAN İKİ ÜLKEDEN BİRİDİR”

Katil İsrail’in on yıllardır zulümlerine sistematik bir şekilde devam ediyor. Devletlerin yaptığı kınamaların bir işe yaramadığını biliyoruz. Bazı devletler kınamıyor bile. Bu katliamlara karşı tavır almalıyız. Bu vahşete asla alışmamalıyız. Uluslararası hukukun hiçe sayıldığı bir zulme şahit oluyoruz. Gün geçmiyor ki İsrail’in bir hak ihlalini duymayalım. İsrail, Birleşmiş Milletler kararlarına göre soykırım uygulayan iki ülkeden biridir.

 

“BOYKOTLARIN DOĞURDUĞU OLUMLU ETKİLERE ODAKLANMAK ZORUNDAYIZ”

İnsanlık adına kabul edilemez olan bu katliamların faillerine karşı topyekûn bir mücadele verilmelidir. Siyonist İsrail’e karşı sadece askeri alanda değil, siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik alanlarda da önleyici, engelleyici tavır ortaya konmalıdır. Bu bağlamda soykırıma ekonomik destek veren markalara karşı uygulanan boykot sanılandan da fazla etkili olmuştur. Sözlerimizde acı, öfke ve umut bir arada olsa da, boykotların doğurduğu olumlu etkilere odaklanmak zorundayız.

 

‘ALMAZSAK ÖLMEYİZ AMA ALIRSAK ÖLÜRLER’

İsrail'in zulmüne karşı duruşumuzda, sesimizi yükseltelim. ‘Almazsak ölmeyiz ama alırsak ölürler’ şuuruyla hareket etmeliyiz. İsrail’i destekleyen firmaları acil ve etkili bir şekilde boykot etmeye devam etmeliyiz. Bu ürünlere yöneldiğimiz her durumda, işgalcilere bir mazlumun canını alacak bir mermi sağladığımızın bilincinde olmalıyız.

 

“15 TEMMUZ DİRENİŞİ BATILI EMPERYALİSTLERE UNUTAMAYACAKLARI BİR DERS OLDU”

Buradan hareketle son söz olarak 15 Temmuz ihaneti ve direnişinin üzerinden 8 yıl geçti. İhanet şebekesinin çökertilmesiyle sonuçlanan direniş, aynı zamanda şebekenin iplerini elinde tutan Batılı emperyalistlere de unutamayacakları bir ders oldu. Batı başkentlerinde karamsarlığın, üzüntünün hâkim olmaya başladığı süreçte kalbi direnişten yana çarpan her bir vatan evladının umudu büyüttüğüne şahit olduk. Yüreği aziz milletimizle birlikte atan gönül coğrafyamızın, kardeşlerimizin duaya açılan elleri büyüyen umudun ve Türkiye’nin Türkiye’den büyük olduğunun ve Türkiye’nin dünyanın atan kalbi, hakikati haykıran dili, geleceklerini savaş ve çatışmalar üzerinden inşa eden güçlere karşı da insanlığın son adası olduğunu bir kez daha ispat etti.

15 Temmuz’un, bu açıdan bakıldığında Türkiye Yüzyılı’nın eşiğine atılan adım olduğuna inanıyoruz. Ve inanıyoruz ki, Türkiye Yüzyılı aynı zamanda insanlığın kurumaya yüz tutan barış, kardeşlik, iyilik, dayanışma gibi hasletlerini yeşertecek ve daha güzel bir dünyanın inşasına önayak olacaktır.

Şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, hayırlı ve bereketli ömürler diliyoruz. Darbe girişiminin sekizinci yılında 15 Temmuz Direniş destanını selamlıyoruz.” İfadelerine yer verildi.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!