Telefon
WhatsApp
Yerlikaya, “Yukarıda Kalan Toprak Kütlesi Maalesef Aktif”

Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması sonrası göçük altında kalan 9 işçi için başlatılan arama çalışmaları, arama faaliyeti yapılan noktalardan biri olan manganez ocağındaki heyelan riskinin devam etmesi nedeniyle durduruldu. Konu ile alakalı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Biz İçişleri Bakanlığı, AFAD olarak 9 canımızı arama ile ilgili ilk günden bu ana kadar çalışıyoruz. Hem Sabırlar Vadisi’ne gelen bugünkü ölçümle 8 milyon metreküplük kaymayla oluşan toprak kütlesi hem de hemen onun arka tarafındaki mangan ocağına gelen bugünkü ölçümle 2 milyon metreküplük kaymayla gelen toprak kütlesinde canlarımızı arıyoruz. Burada dron radarlarla aramış olduğumuz araç, konteynerle ilgili olan lokasyonlarda çalışmalarımız belli ama arama faaliyetlerinde bizim olmazsa olmaz bir önceliğimiz var. Arama kurtarma veya arama faaliyetlerinde bulunan AFAD ile onların koordinasyonundaki tüm insan gücünün güvenliği, yani önce güvenlik. Toplam kütlenin bulunduğu liç alanı dediğimiz alanla ilgili yukarıdaki hakim tepelere jeoradarla sismik anbean ölçümler yapılıyor ve bir alarm sistemi de var. Eğer orada kayma ihtimali olursa aşağıdaki arama faaliyetindeki arkadaşlarımızın, çalışan kamyon, iş makinaları vs. onların tamamı ile ilgili çok hızlı çalışan bir uyarı mekanizmamız var. Manganez ocağıyla ilgili az önce bakanımız da söyledi, dün akşam ilk anından itibaren 6 gün önceki olayın olduğu günden bu yana oradaki duran kütlenin stabil değil, maalesef aktif ama gittikçe de daha aktif hale gelme riskini görünce oradaki arama faaliyetini durdurduk. İlk günden itibaren hep olumlu haber vermek, iyi haber vermek gayretindeyiz ama böyle bir gerçek var. Eğer bu her iki kaymanın olduğu lokasyonun sırtlarındaki liç alanı stabil olsa, biz her gün size kaç araç naklini geçici toplama alanlarına naklettiğimizle ilgili, her gün kendimizi nasıl geliştirdiğimiz haberlerini verecek ve bununla beraber buradaki toplam kütleyi ne kadarlık bir sürede aktaracağımızı söyleyecektik. Ama şu anda içinde bulunduğumuz durum her zaman ama her zaman anlık. Maalesef bu aktif olan olumsuzluğu göz önünde bulundurmamız ve dolayısıyla mangan ocağının olduğu yerdeki kısmı dün akşam itibarıyla durdurduk” diye konuştu.

İki bakan ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da bölgeye geleceğini ifade etti.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!