Telefon
WhatsApp
Vatandaşlar İftar Sofrasında Ekşisuyu Tercih Ediyor

Ramazanda hazmı kolaylaştırması, mineral ve tuz kaybını kısa sürede gidermesi nedeniyle tercih edilen doğal maden suyu, özellikle iftarda tüketiliyor.

Erzincanlı vatandaşlar, ramazanda hazmı kolaylaştırması, mineral ve tuz kaybını kısa sürede gidermesi yüzünden rağbet gören Ekşisu Mesire Alanı´ndaki çeşmelerden akan doğal maden suyuna yoğun ilgi gösteriyor. Erzincan’da Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden birisi haline gelen Ekşisu tesislerinden su doldurma geleneği bu yıl da devam ediyor. İftar öncesi araçlarıyla bölgeye gelen vatandaşlar, bidon ve şişeleri maden suyu ile doldurup evlerine götürüyor.

Her yıl Ramazan ayında yüzlerce vatandaş, Ekşisu mesire alanına giderek yanlarında getirdikleri şişelere maden suyu doldurabilmek için sosyal mesafeye dikkat ederek onlarca dakika kuyrukta bekliyor.

Erzincan’a 13 kilometre uzaklıkta bulunan Ekşisu mesire alanı özellikle Ramazan ayı öncesi ve Ramazan ayı çerisinde vatandaşların akınına uğruyor. Ramazan harici günlerde yaz aylarında vatandaşların piknik yapmak için çok sık kullandığı Ekşisu mesire alanında Ramazan ayında ise vatandaşlar Ekşisu doldurmak için çok fazla ilgili gösteriyor. Ramazan ayının başladığı ilk günlerde vatandaşlar evlerinden getirdikleri şişelere su doldurmak için dakikalarca kuyrukta bekleyerek ekşisularını doldurdu. Vatandaşlar, Ramazan ayında doldurdukları Ekşisu ile iftarlarını açıyor.

Bidonlara suyunu dolduran vatandaş, Her Ramazan gelip ekşi suyumuzu alıyoruz. İftarla beraber, sahurla beraber doya doya suyumuzu içiyoruz. Tanımayanları, bilmeyenleri Erzincan’a geldiklerinde Ekşisu’ya gelmelerini tavsiye ediyorum.” dedi.

Bir başka vatandaş ise konuşmasında, “Erzincan’ın Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan Erzincan maden suyunu doldurmaya geldik. Bu suyun özelliği Ramazan ayında iftar açarken içtiğimiz ve mideyi rahatlatan gazlı olan maden suyu, Minerali yüksek olan direk şişeye girmeden çeşmeden doğal olarak akan mineralli maden suyu olması. Özellikle Ramazan aylarında tüm Erzincanlıların tükettiği bir sudur. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum. Birçok nimetin farkında değilmişiz. Bu zaman da bu süreçte bunları öğrendik. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!