Telefon
WhatsApp
Vali Aydoğdu’dan Çevre Günü Mesajı: “Bir Damla Su, Bir Damla Yaşamdır”

Çağımızın getirdiği hızlı sanayileşme ve teknolojik ilerlemeler, yaşam standartlarımızı yükseltmekte, ekonomik refahımıza katkı sağlamaktadır. Ancak, bu ilerlemelerin bedelini doğamıza ödetmemeliyiz. ifadelerini kullanan Vali Aydoğdu mesajının devamında şu ifadeleri kullandı; “Doğa, insana bahşedilmiş en büyük nimettir ve onu korumak bizim en asli görevimizdir. Tabiatı korumak, sadece bir seçenek değil, hayatta kalmak için bir zorunluluktur. Bu cennet vatanı, ecdadımızdan aldığımız gibi, çocuklarımıza da aynı güzellikte teslim etmek boynumuzun borcudur.

Günümüzde, daha yaşanabilir bir dünya için su kaynaklarımızın, ormanlarımızın, denizlerimizin ve verimli topraklarımızın değerini bilmek zorundayız. Bilinçsiz davranışlar, su kaynaklarımızın kurumasına, ormanlarımızın yok olmasına ve topraklarımızın çoraklaşmasına yol açar. Bizler, her bir karışı mümbit topraklardan oluşan Erzincan'da, çevre dostu yaklaşımlarla planlı şehirleşmeye, ağaçlandırma seferberliğine ve doğal varlıklarımızın korunmasına büyük önem veriyoruz.

Erzincan, her bir karışı mümbit topraklardan oluşan, taşıyla toprağıyla, eşsiz doğasıyla bize cömert davranan kadim bir şehirdir. Bu kadim şehrimizde Valilik olarak çevre dostu yaklaşımla planlı şehirleşmeye, ağaçlandırma seferberliğine ve doğal varlıklarımızın korunmasına bilhassa önem veriyoruz ve çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz.

Doğa, bize nefes veren, ruhumuzu dinlendiren, yaşamımızı sürdüren en kıymetli hazinedir. Su, yaşamın kaynağıdır; ağaçlar, nefesimizin simgesidir; toprak, bereketin simgesidir. Doğanın dengesi bozulduğunda, insanın da dengesi bozulur. Bu dengeyi korumak için her birimiz üzerimize düşeni yapmak zorundayız.

“Bir damla su, bir damla yaşamdır; bir ağaç, bir nefes; bir toprak parçası, bir yaşam alanıdır.” Bu bilinçle hareket ederek çevremizi korumak, yeşili sevmek ve doğayı yaşatmak hepimizin görevidir. Erzincan’ın doğal güzelliklerini korumak, geleceğe bırakacağımız en değerli mirastır.

5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle tüm hemşehrilerimi çevrenin ve doğanın korunması konusunda duyarlı olmaya davet ediyor, bu anlamlı günde hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.” Dedi.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!