Vali Aydoğdu’dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde ‘Gazze’ Vurgusu
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yayımladığı mesajında dünyanın gözü önünde Gazze’de yaşanan insanlık dramına vurgu yaptı.
Vali Hamza Aydoğdu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajında şu ifadelere yer verdi;
“İnsan “eşref-i mahlûkat”, yani yaratılmışların en şereflisi olarak kabul edilir. İşte bu anlayış; insanın değerini, onurunu ve haklarını koruma noktasında bizlere çok daha büyük bir sorumluluk yüklemektedir.
Bu muazzez vatan; insan haklarının korunması, insana değer verilmesi noktasında tarih boyunca insanlığın ortak vicdanına hitap etmiştir. Bu topraklarda yaşayan, dünyaya insanlık dersi veren, Yunus Emre’nin sade ve içten sözleriyle, Hacı Bektaş-ı Veli’nin eşitlik ve adalet vurgusuyla, Mevlana’nın insanın ruh derinliklerine seslenen mısralarıyla insanlığın ortak değerleri dile getirilmiştir.
Devletimiz ‘’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’’ şiarıyla insan için, insanı önceleyen her antlaşmayı desteklemiş, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi başta olmak üzere birçok uluslararası sözleşmeyi imzalamıştır.
“GAZZE’DE İNSANLIK DRAMI YAŞANMAKTADIR”
Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde Gazze’de insanlık dramı yaşanmaktadır. Ne yazık ki sözüm ona ilerici, medeni ülkelerin bu katliam karşısında sessiz kaldığını, çocukların ve masum sivillerin katledildiği bir vahşet karşısında insanlıklarını rafa kaldırdığını görüyoruz.
“YARALAR HENÜZ TAZE İKEN İYİLEŞTİRİLMELİDİR”
Biz, insanlığa olan inancımızı yitirmeden, samimiyetle insanların yaşamını yüceltmeye, onları değerli kılmaya devam edeceğiz. Unutmayalım, yaralar henüz taze iken iyileştirilmelidir. İnanıyorum ki dünyayı bu şiddet döngüsünden çıkaracak olan bizleriz.
Bu düşüncelerle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nün herkese hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tüm insanların sevgi, merhamet, adalet ve barış dolu bir hayat sürmesini diliyor, tüm hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi
Benzer Haberler
TDV’den Moro Müslümanlarına Kur’an-ı Kerim Hediyesi
Erzincan’da Besicilerin Sorunları Görüşüldü
1 Milyon 100 Bin Adet Dikti, Günde 80 Kişi Çalıştırıyor
Erzincan TSO Başkanı Ahmet Tanoğlu’ndan Destici'ye Tepki
AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman’dan Gündeme İlişkin Açıklamalar
AK Parti Erzincan İl Başkanı Alpay Kabadayı’dan Açıklama
Erzincan İl Müftüsü İsmail FAKİRULLAHOĞLU'ndan Mevlit Kandili Mesajı
AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman’dan Mevlid Kandili Mesajı