Un Kampanyasına Refahiyelilerden Büyük İlgi
Erzincan’ın Refahiye İlçe Belediyesi öncülüğünde başlatılan deprem bölgesinde ki afetzedeler için başlatılan Un Kampanyasına destek artarak devam ediyor.
Haber: Birol ERGİN
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremlerin ardından depremzedeler için Refahiye Belediye Başkanlığı öncülüğünde başlatılan "Un Kampanyası"na, hayırsever Refahiye halkı yoğun ve büyük ilgi gösteriyor.
Refahiye Belediye Başkanlığınca yapılan açıklamada; Kampanyamıza 211.939.00TL nakdi yardımda bulunulmuştur. Yapılan yardımlar ile 540 Torba (27.000 kg) Un alınarak 196.344.00 TL ödenmiştir. Geri Kalan 15.595.00TL ise T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının hesabına aktarılmıştır. İfadelerine yer verildi.
Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı; Birlik beraberlik içinde hayırsever hemşerilerimiz tarafından yapılan kıymetli yardımları için teşekkür ederek Allah bir daha ülkemize böyle acılar yaşatmaması temennisinde bulundu.
Öte yandan depremin İlk günlerinde Refahiye Belediyesi ve Kaymakamlığınca deprem bölgesine battaniye, yatak, giysi, ayakkabı, mont, çocuk bezi, çocuk maması, ısıtıcı, gıda, yakacak odun gibi acil ihtiyaç maddelerinin yanı sıra 1 kamyon, 5 iş makinesi, 1 adet vinç, 7 adet arazi tipi araç, 100 gönüllü ve görevli, 1 minibüs su ve çocuklar için gıda malzemesi 2 bin tane pide ilk etapta afet bölgesine gönderilmişti.
Daha sonra ise, 2 Kamyon Yakacak Odun, 1 Kamyon 550 Çuval Un, ilçeden deprem bölgesine gönderilmiş, İlçe esnafları ise bölgede seyyar restoran kurarak afetzedelere çorba ve yemek ikramında bulunmaktadır. Ayrıca birçok vatandaş ise kendi imkan ve araçlarıyla ihtiyaç malzemesi götürüp arama kurtarma çalışmalarına destek veriyorlar.
Benzer Haberler
Kaymakam Köroğlu, Yol Kontrol Noktasında İncelemelerde Bulundu
Otlukbeli'nde TKDK'dan Çiftçilere Bilgilendirme Toplantısı
Kemaliyeli Öğretmen 19 Bin Ağacı Toprakla Buluşturdu
Evliya Çelebi'nin Övgüyle Bahsettiği Alan: 3 Bin Yıldır Su Ekip Tuz Üretiyorlar
Karanlık Kanyon Nikah Akdine Şahitlik Etti
Refahiye’de Trafik Kazası: Komiser Ve Annesi Kazada Hayatını Kaybetti
Kemaliye’de Esnaf İle Toplantı Gerçekleştirildi
Sağanak Yağış Tercan’da Sel, Su Baskınlarına Neden Oldu