Telefon
WhatsApp
Un Kampanyasına Refahiyelilerden Büyük İlgi

Haber: Birol ERGİN

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremlerin ardından depremzedeler için Refahiye Belediye Başkanlığı öncülüğünde başlatılan "Un Kampanyası"na, hayırsever Refahiye halkı yoğun ve büyük ilgi gösteriyor.

Refahiye Belediye Başkanlığınca yapılan açıklamada; Kampanyamıza 211.939.00TL nakdi yardımda bulunulmuştur. Yapılan yardımlar ile 540 Torba (27.000 kg) Un alınarak 196.344.00 TL ödenmiştir. Geri Kalan 15.595.00TL ise T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının hesabına aktarılmıştır. İfadelerine yer verildi.

Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı; Birlik beraberlik içinde hayırsever hemşerilerimiz tarafından yapılan kıymetli yardımları için teşekkür ederek Allah bir daha ülkemize böyle acılar yaşatmaması temennisinde bulundu.

 

Öte yandan depremin İlk günlerinde Refahiye Belediyesi ve Kaymakamlığınca deprem bölgesine battaniye, yatak, giysi, ayakkabı, mont, çocuk bezi, çocuk maması, ısıtıcı, gıda, yakacak odun gibi acil ihtiyaç maddelerinin yanı sıra 1 kamyon, 5 iş makinesi, 1 adet vinç, 7 adet arazi tipi araç, 100 gönüllü ve görevli, 1 minibüs su ve çocuklar için gıda malzemesi 2 bin tane pide ilk etapta afet bölgesine gönderilmişti.

Daha sonra ise, 2 Kamyon Yakacak Odun, 1 Kamyon 550 Çuval Un, ilçeden deprem bölgesine gönderilmiş, İlçe esnafları ise bölgede seyyar restoran kurarak afetzedelere çorba ve yemek ikramında bulunmaktadır. Ayrıca birçok vatandaş ise kendi imkan ve araçlarıyla ihtiyaç malzemesi götürüp arama kurtarma çalışmalarına destek veriyorlar.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!