Telefon
WhatsApp
Uçar, “Halkın Haber Alma Hakkına Karşı Yapılmış Bir Saldırıdır”

Erzincan’da yayın yapan Erzincan Net Gazetesi hizmet binasına saldırıda bulunuldu. Akşam saatlerinde kurumun idare binasına gelen C.K. isimli şahıs, kurumdaki 2 bilgisayara ve bazı cihazlara zarar vererek tehditler savurdu. Kendisiyle ilgili yapılan bir haberi neden göstererek cihazlara zarar veren ve hakaretler eden C.K., polise yapılan ihbarla birlikte gözaltına alındı.

 

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 03.06.2024 tarihinde yayınlanan ve birçok ulusal ve yerel medya kuruluşunun yer verdiği;
“Kasten öldürme suçundan 19 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan C.K. isimli şahıs İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği Ekiplerince Erzincan Şehirlerarası Otobüs Terminalinde kaçmak üzereyken yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir.”

 

Haberinin yayımlanmasının ardından, haberle ilişiği olan C.K., tutuklu kaldığı cezaevinden serbest kaldıktan sonra Suhabi Okumuş’un sahibi olduğu Can TV, Erzincan Net Gazetesi ve www.erzincannet.com sitesinin yer aldığı yönetim binasını basarak hakaretler savurması ve cihazlara zarar vermesi basın camiasında tepkilere neden oldu.

 

Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir ifadelerini kullanan HABERCAN Gazetesi İmtiyaz Sahibi Haluk Uçar yaptığı açıklamada; “Erzincan’da yerel yayın yapan bir haber sitesi ve gazetesine karşı yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Hiçbir şekilde kabul edilemez.  Erzincan Net Gazetesi sahibi Suhabi Okumuş ve çalışan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve  HABERCAN Gazetesi ve ailesi olarak yanlarında olduğumuzu bildirmek istiyorum" dedi.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!