Turşuluk Ürünler Pazardaki Yerini Almaya Başladı
Erzincan’da yaz mevsiminin son mahsulü turşuluk ürünler pazardaki yerini almaya başladı. Kışa hazırlık yapan vatandaşlar pazara akın etti. Pazarda kornişon 15 ile 18 TL arasında, acur 15 TL, fasulye 20 TL, biber 20 TL’den alıcı buluyor.
Erzincan’da vazgeçilmez olan ve kış mevsiminde sofralarda eksik olmayan turşunun soğuk algınlığına karşı koruduğu, bağışıklığı güçlendirdiği ve kan şekerini dengelediği biliniyor.
Bu nedenle kış sezonuna hazırlık yapan Erzincanlı vatandaşlar pazarları dolaşarak en iyi turşuyu kurmak için kolları sıvadı.
Kornişon, acur, fasulye, biber gibi sebze alışverişi yapan vatandaşlar yaşanan yoğunluk nedeniyle pazar esnafını memnun etti.
Havaların yavaş yavaş soğuması ve son bahar ayına yaklaşılması ile birlikte pazarda yerini alan sebzelerin fiyatı ise kornişon 15 ile 18 TL arasında, acur 15 TL, fasulye 20 TL, biber 20 TL’den alıcı buluyor.
Uzun yıllardır pazarcılık yapan Necmi Okumuş kış aylarına yavaş yavaş girildiğini belirterek, “Artık önümüz kış. Vatandaşlar şimdiden hazırlıklarını yapmaya başladı. Geçen seneye göre fiyatlar biraz pahalı olsa da yine marketlerden ucuza mal veriyoruz. Özellikle turşu malzemesi almak isteyen vatandaşlar sıklıkla geliyor. Bu sezonu artık bitiriyoruz. Yavaş yavaş kışlık ürünlerde tezgâhlarda yerini almaya başlayacak” dedi.
Benzer Haberler
Bir Dahaki Bahara Görüşmek Üzere Erzincan Yaylalarının Masum Çiçekleri
Erzincan’da O Ürüne Yatırım Sürüyor
Şili, Kaliforniya, Jalapone… Hepsi Erzincan’da
İliç Meydanında Anagold İçin Toplu Çağrı
TDV’den Moro Müslümanlarına Kur’an-ı Kerim Hediyesi
Erzincan’da Besicilerin Sorunları Görüşüldü
1 Milyon 100 Bin Adet Dikti, Günde 80 Kişi Çalıştırıyor
Erzincan TSO Başkanı Ahmet Tanoğlu’ndan Destici'ye Tepki