Toplanan Süt Miktarı Azaldı
Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,6; Ocak-Ekim döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,3 azaldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Erzurum Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2022 yılı Ekim ayı Süt ve Süt Ürünleri Üretimi verisini açıkladı. Buna göre, ticari süt işletmelerince 725 bin 868 ton inek sütü toplandı.
Ticari süt işletmelerince 725 bin 868 ton inek sütü toplandı. Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,6; Ocak-Ekim döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,3 azaldı.
Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tereyağı üretimi yüzde 27,1, içme sütü üretimi yüzde 24,1, ayran üretimi yüzde 13,3, inek peyniri üretimi yüzde 5,4, yoğurt üretimi yüzde 3,9 azaldı. Ocak-Ekim döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, tereyağı üretimi yüzde 19,1, ayran üretimi yüzde 8,1, yoğurt üretimi yüzde 3,2 artarken; inek peyniri üretimi yüzde 5,1 ve içme sütü üretimi yüzde 3,3 azaldı.
Bir önceki ay 751 bin 279 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Ekim ayında yüzde 3,4 azalarak 725 bin 868 ton oldu.
Bir önceki ay 123 bin 294 ton olan içme sütü üretimi Ekim ayında yüzde 15,6 azalarak 104 bin 102 ton olarak gerçekleşti.
Benzer Haberler
Bir Dahaki Bahara Görüşmek Üzere Erzincan Yaylalarının Masum Çiçekleri
Erzincan’da O Ürüne Yatırım Sürüyor
Şili, Kaliforniya, Jalapone… Hepsi Erzincan’da
İliç Meydanında Anagold İçin Toplu Çağrı
TDV’den Moro Müslümanlarına Kur’an-ı Kerim Hediyesi
Erzincan’da Besicilerin Sorunları Görüşüldü
1 Milyon 100 Bin Adet Dikti, Günde 80 Kişi Çalıştırıyor
Erzincan TSO Başkanı Ahmet Tanoğlu’ndan Destici'ye Tepki