Telefon
WhatsApp
TFF: 5 Takımın Liglerden Çekilme Talebine Onay Verdi

Haber:Birol ERGİN

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2. Lig Kırmızı grupta Adıyaman FK ve Diyarbekirspor, 3. Lig 2. Grupta Kahramanmaraşspor, 3. Lig 3. Grupta Osmaniyespor ve Malatya Arguvanspor'un çekilme taleplerini onayladıklarını açıkladı.

 

LİGLER 3-4 MARTTA BAŞLIYOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği ile bir araya geldiği toplantı sonrası yaptığı açıklamalarda; liglerin 3-4 Mart tarihlerinde başlaması konusunda mutabık kaldıklarını belirtirken, ligden çekilecek takımları da açıkladı.

 

2. LİG VE 3 LİG'DEN ÇEKİLEN TAKIMLAR

2. Lig Kırmızı Grup'ta Adıyamanaspor ve Diyarbekirspor ligden çekildi,

 2. Lig Beyaz Grup'ta Şanlıurfaspor ve Amedspor lige devam edecek

3 Lig 2. Grup'ta Kahramanmaraşspor ligden çekiliyor.

3. Lig 3. Grup'ta Osmaniyespor ve Malatya Argavunspor ligden çekiliyor."

 

3 KULÜBÜN TALEBİ REDDEDİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi,  Sivas Belediyespor, Niğdespor ve Tarsus İdmanyurdu gibi kulüplerimizin talepleri oldu. Devletimiz 10 ilde olağanüstü hal kanununu uyguladı. Olağanüstü hal uygulanan illerdeki çekilme taleplerini olumlu karşıladık. Olağanüstü hal uygulanmayan illerin taleplerini reddettik. Bu kulüpler ligin son sırasında veya son 2-3 sırasında olan kulüpler. Onların taleplerini tabii ki reddettik. dedi.

 

LİGDEN ÇEKİLEN TAKIMLAR HAK KAYBINA UĞRAMAYACAK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ligden Çekilen takımlar hak kaybı olmayacak, önümüzdeki sezon bulundukları liglerde devam edecekler. Herhangi bir küme düşme söz konusu olmayacak. Önümüzdeki yönetim kurulu toplantısında da kümede kalma sayısını belirleyeceğiz.

Ayrıca tüm profesyonel liglerdeki çekilen takımlara sezonun kalan kısmına ait TFF nezdinde doğan garanti alacaklarının ödenmesine karar verilmiştir. Dedi. 

 

HÜKMEN YENİK SAYILACAKLAR

Bu kulüplerin 2022-2023 futbol sezonunda 06.02.2023 tarihinden itibaren kalan müsabakalarda hükmen yenik (3-0) sayılacak ve rakip takımların (3-0) galip sayılacak.

 

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!