Telefon
WhatsApp
Teşrik Tekbirleri Başlıyor

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Her yıl Kurban mevsiminde 23 vakit getirilen teşrik tekbirleri her vakitte farzın ardından bir defa; “Allâhu Ekber, Allâhu Ekber, Lâ ilâhe illallâhu vallâhu Ekber. Allâhu Ekber ve lillâhi’l-hamd” şeklinde okunur.

 

Teşrik tekbirlerine dair Diyanet İşleri Başkanlığı kaynaklarında, Peygamber Efendimizin (S.A.S.), kurban bayramının arife günü sabah namazından başlayarak bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, ikindi namazı da dâhil olmak üzere farzlardan sonra teşrik tekbirleri getirdiği bildiriliyor. Bu bilgilere göre teşrik tekbirlerini, Hanefîlerde tercih edilen görüşe göre arife günü (8 Temmuz Cuma 2022) sabah namazından bayramın dördüncü günü  (12 Temmuz Salı 2022 )ikindi namazına kadar 23 vakit her farzın ardından getirmek, kadın erkek her Müslüman’a vaciptir.

 

TEŞRİK

 

Sözlükte “doğuya doğru gitmek;  yüksek sesle tekbir almak, bayram namazını kılmak için musallaya (müşerrak) çıkmak” anlamlarındaki teşrik, terim olarak zilhiccenin muayyen günlerinde farz namazların ardından özel lafızlarla tekbir getirmeyi ifade eder. Bu tekbirlere “teşrik tekbirleri” (tekbîrâtü’t-teşrîk), tekbirlerin alındığı günlere “teşrîk günleri” (eyyâmü’t-teşrik) denilir.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!