Telefon
WhatsApp
TBB Başkanı Av. Sağkan, Maden Sahasında İncelemelerde Bulundu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Sayman Av. Gökhan Bozkurt, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Ali Bayram ve Av. Nizam Dilek ile Erzurum Barosu Başkanı Av. Talat Göğebakan’la birlikte Kriz Merkezine giderek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve diğer yetkililerle görüşme gerçekleştirildi.

Heyet, Kriz merkezinin çıkışında, aralarında yeğeni göçük altında bulunan İliç Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz’ün de yer aldığı mağdur ailelerle bir araya gelerek geçmiş olsun dilekleri iletildi.

 

BÜTÜN SORUMLULARIN YARGI ÖNÜNDE HESAP VEREBİLMELERİ BAKIMINDAN, ETKİN VE ŞEFFAF BİR SORUŞTURMA YAPILMASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Burada bir basın açıklaması yapan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan; “9 işçinin göçük altında kaldığı facia hakkında yerinde bilgi alarak, hukuki süreci takip etmek amacıyla bölgeye gittik. Sorumlular hakkında yürütülen yasal süreç, gözaltında olanların ifadeleri ile mağdur aileler için sağlayacağımız hukuki yardım nedeniyle, İliç adliyesindeki Cumhuriyet Savcıları ve Hakimlerimizle görüştük. Yargı sürecini sonuna kadar takip edeceğimizi belirterek gerekli hassasiyeti göstermelerini istedik.

Toprak altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılarak ailelerine kavuşması en büyük dileğimizdir. Bütün sorumluların yargı önünde hesap verebilmesi bakımından etkin ve şeffaf bir soruşturma yapılmasının takipçisi olacağız. Vatandaşlarımıza ve ailelerine her türlü hukuki desteği sağlayacağız.

Desteğiniz için çok teşekkür ederiz, Erzincan sizinle güçlü.” Açıklamasında bulundu

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!