Telefon
WhatsApp
Sıfır Atık Projesi Bilgilendirme ve Farkındalık Eğitimleri Verildi

Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde oluşan atıkları kontrol altına almak ve gelecek nesillere daha temiz  ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesi kapsamında kurum personellerine Erzincan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri verildi.

 

Sıfır Atık, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atığın miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak ifade ediliyor.

 

TÜM ÜLKE ÇAPINDA UYGULANMASI HEDEFLENİYOR

 

Sıfır Atık Projesi 2017 yılında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda uygulanmaya başlandı. Öncelikli olarak kamu binaları olmak üzere tüm ülke çapında uygulanması hedefleniyor.

 

Gerçekleştirilen eğitimde atıkların atık olarak değil de değerlendirilebilir materyaller olarak görülmesi gerektiğini, geri dönüşüm kutularının temin edildiğini ve atıkların türlerine göre ayrı kutularda toplanması gerektiği, sıfır atık projesinde odak noktanın personel olduğu gibi konulara dikkat çekildi.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!