Telefon
WhatsApp
Şeyh Muhammed Nayır Erzincani Hz. Hakka Yürüdü

Şeyh Muhammed Nayır, Tarikat-i Aliyye-i Nakşibendiyye-i Halidiyye'nin önde gelen isimlerinden Şeyh Ahmed El Haznevi'nin ve Şeyh Muhammed Maşuk Norşin'in halifesi olarak bilinir. Geçirdiği anjiyo sonrası rahatsızlanarak yoğun bakıma alınan Şeyh Muhammed Nayır, hayatını kaybetti.

Şeyh Muhammed Hocanın Perşembe (Yarın) Erzincan’da öğlen namazına müteakiben Hace Muhammed Nayır Camiinden kaldırılarak ebedi ebedi istirahatgahına uğrulanacktır.

 

ŞEYH MUHAMMED'ÜL ERZİNCAN-İ (NAYIR) (K.S.) ŞEYH MUHAMMED NAYIR KİMDİR?

1930 yılında Gümüşhane'nin Çayırardı köyü'nde doğmuştur. 1934 yılında ailesinin Erzincan'ın Çayırlı ilçesine bağlı Çaykent köyüne yerleşmesiyle Erzincan'a taşınmıştır.

Genç yaşlarda Oflu Fikri Hoca’dan hafızlık eğitimi almaya başlamış, ancak gözlerindeki bir rahatsızlık nedeniyle bu eğitimi yarım bırakmıştır. Daha sonra çiftçilik yapmış ve ilimle meşgul olmaya devam etmiştir. Arapça dersleri almış ve 1952’de İstanbul’a yerleşerek, burada Abdullah Efendi’den Nûru’l-İzah ve Kesikbacak İsmail Efendi’den Kur’an talimi dersleri almıştır. Tasavvufî eğitimini İstanbul’da Hacı Süleyman Efendi’den almış ve 1955’e kadar vaizlik yapmıştır. Askerlik sonrası Bayırbağ köyünde imamlık yapmış ve hocası Süleyman Efendi’nin vefatından sonra Muhammed Maşuk Efendi’ye bağlanarak ondan icazet almıştır. Şiirleri ve tasavvufî sohbetleri, Abdurrahman Tariktaroğlu tarafından “Erzincanlı Muhammed Nayır: Hayatı ve Fikirleri” adlı eserde toplanmıştır.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!