Telefon
WhatsApp
Sarıgül, Maalesef İşçilerimize Sağ Ulaşamadık, Mekanları Cennet Olsun

Erzincan Terzibaba Camii'nde düzenlenen tören sonrasında basın mensuplarına bir açıklama yapan Mustafa Sarıgül, İliç’teki altın madeninde meydana gelen faciadan iki saat sonra bölgeye gelerek arama kurtarma çalışmalarını takip ettiğini ifade ederek “Göçük altında kalan dokuz işçiye sağ ulaşmaya çalıştık ama 100 dönümlük bir alana yayılmış, 10 milyon metreküplük bir toprak kütlesiyle karşı karşıya kaldığımız için maalesef işçilerimize sağ ulaşmak mümkün olmadı,” dedi.

Mustafa Sarıgül şunları söyledi:
“Bugün toprak altından naaşları çıkarılan son 5 evladımızı hak dünyaya yolcu ettik. Mekanları cennet olsun. Başımız sağ olsun. İliç benim ilçem, ben o toprakların evladıyım, benim doğduğum köy oraya 20 kilometre uzaklıkta. Onların acısı benim acımdır. Olayı duyduğum andan beri bölgedeyim, gelişmeleri hep takip ettim. Böyle zamanlarda kamuoyu desteği ve ilgisinin önemini bildiğimden TV yayınlarına katıldım. Halkımızı bilgilendirdim. Yaşadığımız felaketi ve acıyı anlattım. Bu faciayı unutmadım unutturmadım.”

Bu faciayı araştırmak üzere TBMM’de kurulan komisyonun kurulmasına öncülük ettiğini söyleyen Sarıgül, TBMM İliç Araştırma Komisyonu olarak böylesine bir felaketin tekrar olmaması için alınacak tedbirleri belirleyeceklerini, rapor haline getirip TBMM başkanlığına sunacaklarını kendisinin de bu raporun gereğinin yerine getirilip getirilmediğini de takip edeceğini söyledi.

Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu faciada yakınlarını kaybeden ailelerin hep yanlarında oldum. Bundan sonra da onların hak ve hukuklarını arayacağım. Bu faciada ihmali, kusuru ve sorumluluğu olanların adalet önünde hesap vermesini takip edeceğim.” dedi

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!