Şair M. Cahit Üstün; “Şiir Şuurun Yansımasıdır”
Türkiye Yazarlar birliği Erzincan Şubesindeki kültürel programlar devam ediyor. Haftanın konğu Şair Mehmet Cihat Üstün’dü.
Doç. Dr. M. Cihat Üstün Şiiri tarif ederken ‘şiir, şair ve şuur’ kelimelerinin aynı kökten geldiğini belirterek : “Şiir şairin şuur altındakinin kâğıda dökülmüş halidir. Şiirinden şairin şuur altını okumak mümkündür. Bütün şairler şiirlerinde düşüncelerini yansıtırlar. İyi ve güzel düşünen şairler iyi şeylar yazarlar.” Şeklinde konuştu.
Kendi yazdığı şiirlerden örnekler veren Doç. Dr. Mehmet Cihat Üstün şiirlerinin yazılış hikayelerini anlatarak müzik eşliğinde şiirlerini seslendirdi.
Şair Üstün aşk şiirlerinin iki adresinin bulunduğunu, tekâmül etmiş olan aşkın ilahi aşk olduğunu, maddi aşkın ise genellikle hanımlar için yazılmış şiirler olduğunu belirterek, nihai aşkın Allah ve Peygamber aşkı olduğunu söyledi. Diğer aşkların kavuşmalarla birlikte sönük bir hal aldığını belirtti.
Yaklaşık bir buçuk saat süren şiir dinletisinde Şair Doç. Dr. Mehmet Cihat Üstün on beş adet şiirini seslendirdi.
Program sonrasında Türkiye Yazarlar Birliği Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir ve Doç. Dr. Hüsrev Akın M. Cihat Üstün’e katkıları sebebiyle bir teşekkür belgesi verdi.
Benzer Haberler
Bir Dahaki Bahara Görüşmek Üzere Erzincan Yaylalarının Masum Çiçekleri
Erzincan’da O Ürüne Yatırım Sürüyor
Şili, Kaliforniya, Jalapone… Hepsi Erzincan’da
İliç Meydanında Anagold İçin Toplu Çağrı
TDV’den Moro Müslümanlarına Kur’an-ı Kerim Hediyesi
Erzincan’da Besicilerin Sorunları Görüşüldü
1 Milyon 100 Bin Adet Dikti, Günde 80 Kişi Çalıştırıyor
Erzincan TSO Başkanı Ahmet Tanoğlu’ndan Destici'ye Tepki