Telefon
WhatsApp
Sağlık Hepimiz İçin En Önemli Değerdir

Konu hakkında Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları il koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Varlığında anlayamadığımız sağlığımızın kıymetini ancak kaybedince anlar, mutluluğumuzda sağlığın ne kadar önemli bir payı olduğunu fark ederiz. Hasta olduğumuzda sadece fizikken değil, ruhen de farklılaşırız, kendimizi güvensiz, işe yaramaz hissederiz. Bu süreç de kimimiz hiç bir şey eskisi gibi olmayacak sanarak içine kapanır, kimimiz öfkelenir, kimimiz de çocukça davranışlar geliştiririz. Bazen de hasta olunca bir daha iyileşemez isem diye gelecek planlarımız için kaygılanır, kendimizi cezalandırılmış ve kısıtlanmış hisseder ve hayatın anlamsız olduğu düşüncesine kapılabiliriz. Bütün bu duygular aslında normaldir ve de geçici duygulardır. Çünkü hastalık kişilere "hasta psikolojisi" dediğimiz, ayrı bir yük yükler.

 

Sağlık kurumuna, hem bozulan sağlığımızı yeniden kazanmayı hem de eskisi gibi mutlu olmayı bekleyerek başvururuz. Burada karşımıza çıkan, günlük hayatımızda görmediğimiz uygulamalar ve karmaşık işlemler karşısında daha çok şaşırır, bazen ne yapacağımızı bilemeyiz. İşte bu noktada başvurduğunuz kurumun, sizi hem sağlığınıza kavuşturma, hem de bunu hangi yolla yapacağınız konusunda sizi bilgilendirme sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu sahiplenerek, sizi haklarınız ve sorumluluklarınız konusunda bilgilendirmek için Hastanelerimizde ve Toplum Sağlığı Merkezlerimiz de hizmet veren "Hasta Hakları Birimlerimizden" yardım alabilirsiniz.

 

26 Ekim Hasta Hakları Günü" kapsamında İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Başhekim Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız ile birlikte Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yatan ve ayaktan tedavi gören hastalarımızı ziyaret ederek kendilerine en kısa sürede sağlıklarına kavuşma temennisinde bulundular. 

 

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!