Telefon
WhatsApp
Restorasyonu Tamamlanan Kemah Kalesi Bey Camii Açılışı Yapıldı

Programa Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun yanı sıra Erzincan Belediyesi Başkanı  Bekir Aksun, Milletvekili  Mustafa Sarıgül, Kemah Kaymakamı  Ökkeş Safa Türkoğlu, KUDAKA Genel Sekreteri  Oktay Güven, Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, Kemah Cumhuriyet Başsavcımız İsmail Koç, İl ve İlçe protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Tarihi Kemah Kalesi içerisinde bulunan ve Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde de bahsettiği, 800 yıllık olduğu tahmin edilen Bey Camii, tarihi kayıtlardan yola çıkılarak aslına uygun inşa edildi.

Ayrıca, Kemah Belediyesi tarafından hizmete açılan kantar ve Mustafa Kaçmaz Sosyal Tesisi açılış programı da gerçekleştirildi.

Mehter marşlarının ve protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü Muharrem Gül’ün dualarıyla program sona erdi.

Programın ikinci ayağı olan ve temel kalıntılarından hareketle yeniden inşa edilen Kemah kalesi Bey Camii açılışında dua edildi. Programın son aşamasında bungalov kütük evleri, içme suyu ilave kaynak ve Kemah kalesi çevre aydınlatması açılışının ardından yemek ikramıyla programlar sona erdi.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!