Telefon
WhatsApp
Rektör Levent TRT Erzurum Radyosu’nun Konuğu Oldu

EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, TRT Erzurum Radyosu Bölge Gündemi programında Alkın Tolga’nın canlı yayın konuğu olarak üniversitemiz ile ilgili güncel gelişmeler hakkında bilgi verdi.

2023 yılında Plos Biology Dergisi’nde yayımlanan “Dünyanın En Etkili 100 bin Bilim İnsanı” listesinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinden üç öğretim üyesinin yer alması hakkında Rektör Levent; “Stanford Üniversitesinin koordinasyonunda yürütülen “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators” başlıklı araştırmada kapsamlı bir bilimsel etki endeksi oluşturularak tüm dünyada araştırmalar yapan ve makaleler yayımlayan akademisyenlerin sıralandığı bu listede Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Halis Süleyman, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Yunus  Babacan İle Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Cüneyt Türkeş yer aldı. Üç değerli hocamızın da artık geleneksel hale getirdiği bu önemli başarı hem bizleri hem de diğer hocalarımızı motive ediyor” dedi. Rektör Levent sırlama ile ilgili kıstaslara değinirken “bilim insanları, standart Science-Metrix sınıflandırmasına göre 22 bilimsel alan ve 174 alt alana ayrılmıştır. Sırlama; nitelikli yayın sayısı, yayınlara yapılan atıflar, h-indeksi ve hm-indeksi göstergeleri dikkate alınarak yapılmaktadır” şeklinde konuştu. Üç farklı fakülteden böylesine bir akademik yetkinliğin ortaya çıkması öğrencilerimizin üniversite tercihlerinde de etkili olduğunu ifade eden Rektör Levent, akademik anlamda yüksek kriterlere sahip hocalarımız başta olmak üzere tüm hocalarımızı desteklediklerini ifade etti.

2023-2024 Eğitim döneminde EBYÜ’ye yeni başlayan öğrencilerin adaptasyonu konusunda çeşitli programların düzenlendiğini belirten Rektör Levent, son olarak Cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle spor, sanat, bilim ve kültür alanlarında uzun soluklu etkinliklerin düzenleneceğini belirtti.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!