Telefon
WhatsApp
Refahiye 3. Etap Sosyal Konut Proje İhalesi Gerçekleştiriliyor

Erzincan İli Refahiye ilçesi camişerif mahallesi sınırları içerisinde oluşturulan 3 etap 214 adet konut, 1 adet 4 dükkânlı ticaret merkezi ve 1 adet cami ile altyapı ve çevre düzenlemesinden oluşan 3. Etap konutların yapımı kararlaştırılmış ve Son başbakan Binali Yıldırım’ın girişimleri ile “Sosyal Konut” kapsamına dahil edilen proje ihalesi gerçekleştiriliyor.

 

Sosyal Konut projesi kapsamında Refahiye ilçesine yapılacak olan konutlar dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, 3. etap toplu konutlarının Sosyal Konut projesi kapsamına alınması girişimleri dolayısıyla son başbakan AK Parti Genel Başkan vekili Binali Yıldırım’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır’a teşekkür eden Refahiye Belediye başkanı Çakmak Paçacı, konutlar ilçemize hayırlı olsun” dedi..

 

Refahiye Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için; T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş.'nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri ve E-Devlet aracılığı ile yapılacak başvurular 14.09.2022 – 31.10.2022 tarihleri arasında kabul edilecektir.. E-Devlet Başvuruları 28.10.2022 tarihinde sona erecektir.

 

Konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacaktır. (Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "Konut Belirleme Kurası" ile belirlenecektir.)

Başvuru Bedeli 500 TL alınacaktır.

Başvurular; 5 kategoride kabul edilecektir;

  1. Kategori olan "Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri"
  2. Kategori olan "En az %40 Engelli Vatandaşlarımız"

3.Kategori olan "Emekli Vatandaşlarımız"

4.Kategori olan "Yaşı 18-30 arasında olan Genç Vatandaşlarımız"

  1. Kategori olan "Diğer alıcı adayları"

 

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecektir.

Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır. Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri projenin ihalesi yapıldıktan sonra kesinlik kazanacaktır. Projeye yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde başvuru sahiplerine bilgi verilecektir. Hak sahiplerine konutlar; Yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacaktır.

Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

 

SÖZLEŞME İMZALANMASI:

 

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin tespit edeceği ve ilan edeceği tarihlerde Bankada (Sözleşme imzalanacak Şubeler ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalama işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

 

Sözleşme imzalama aşamasında; Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge, Hane halkı gelirinin (Kendisi, eşi  ve 18 yaş altı çocukları) en fazla net 16 bin TL, (İstanbul için 18 bin TL) olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri (Başvuru tarihi itibariyle), Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair) "Belgeyi" Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren "Belgeyi" Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.

 

KDV ÖDEMESİ;

 

Anahtar teslim tarihinde, 3065 sayılı KDV Kanunu kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden tahakkuk edecek Katma Değer Vergisi tutarı peşin olarak tahsil edilecektir.

 

DEVİR İŞLEMLERİ:

 

Hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Gayrimenkul Satış İşlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!