Prof. Dr. Adem Dölek: “ Huzurun Temeli İyi Komşuluktur”
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin haftalık programları devam ediyor. Bu haftanın konuğu Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Âdem Dölek idi.
Prof. Dr. Âdem Dölek “Komşuluk Medeniyetimiz” başlıklı konuşmasında Hz. Peygamberin komşuluk ile ilgili hadislerine yer verdi. Peygamberin hayatından örnekleri ve İslâm dininin komşuluğa bakışını anlattı.
Komşuluk ilişkilerinin aileden başladığını belirten Prof. Dr. Âdem Dölek “En yakın komşular ailenin fertleridir. Bir kadının en yakın komşusu kocası, bir erkeğin en yakın komşusu eşi ve çocuklarıdır. Huzurun temeli komşuluk ilişkilerinin en yakından en uzağa sağlıklı yürütülmesidir.” Şeklinde konuştu.
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi Kültürevinde yapılan toplantıda konuşan Âdem Dölek: “Komşular arasındaki ilişkilerimizi en üst seviyede tutmalıyız. Komşumuzun iyi olmasından ziyade kendimiz iyi olmalıyız. İyi komşu, komşusunun da iyi olmasına zemin hazırlar. Pişirilen bir yemekten komşuya da vererek komşuluğumuzu güçlendirmeliyiz. Hataları eksikleri görmemeliyiz. Eskiler göz hakkı derler, bir de koku hakkı vardır. Yemek kokusunun ulaştığı insanlara o yemeği de tattırmamız gerekir. Pazar çantalarını alenileştirip herkese göstere göstere evimize götürmemeliyiz. Gösterdiysek te komşumuza onu tattırma imkânı sağlamalıyız. Karşılıklı ilişkilerimizde en üst seviyeyi yakalamak zorundayız. Mutlu birey, mutlu aile, mutlu toplumun temelinde bu yatmaktadır.” Dedi.
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin Aydınlık evler Camiindeki Kültürevindeki program sonrasında soruları da cevaplandıran Prof. Dr. Âdem Dölek’i çok sayıda kişi dinledi.
Program sonrasında Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesince hazırlanan Teşekkür Belgesini Erzincan Milletvekili Burhan Çakır ile Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir Prof. Dr. Âdem Dölek’e verdiler.
Benzer Haberler
Bir Dahaki Bahara Görüşmek Üzere Erzincan Yaylalarının Masum Çiçekleri
Erzincan’da O Ürüne Yatırım Sürüyor
Şili, Kaliforniya, Jalapone… Hepsi Erzincan’da
İliç Meydanında Anagold İçin Toplu Çağrı
TDV’den Moro Müslümanlarına Kur’an-ı Kerim Hediyesi
Erzincan’da Besicilerin Sorunları Görüşüldü
1 Milyon 100 Bin Adet Dikti, Günde 80 Kişi Çalıştırıyor
Erzincan TSO Başkanı Ahmet Tanoğlu’ndan Destici'ye Tepki