Telefon
WhatsApp
Özarslan, “Türk Esaret Kabul Etmeyen Bir Millettir”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzincan İl Başkanı Bilgehan Çağrı Özarslan kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında; “106 yıl önce bugün, Rus ve Ermeni çeteleriyle mücadele eden ve işgalci güçleri Erzincan’ımızdan def eden ecdada rahmet, bu güzel Vatan toprağını bize bahşeden Rabbime sonsuz senalar olsun.

 

Dünyanın gördüğü en kanlı savaşlardan biri olan I. Dünya Savaşında, Sarıkamış Allahuekber dağlarında binlerce vatan evladının şehit düştüğü zamanlarda, Rus orduları da Erzurum ve Erzincan’ı işgal ediyorlardı. İki yıl süren bu işgal, Türk ordusunun tekrar Erzincan’ı geri almasıyla sona eriyordu.

 

1916 yılında Rus ve Ermeni işgaline uğrayan Erzincan’a, Türk kuvvetleri, 13 Şubat 1918 Çarşamba günü öğleden sonra girdiler. O günleri bizzat yaşayan Kâzım Karabekir karşılaştığı manzarayı şöyle anlatacaktır: "Yirmi bin Türkü bağrında taşıyan Erzincan kasabasında bir avuç insan kalmıştı. Eğer askerî dairenin içinde ve yanı başındaki müşirlik konağında yakılmak üzere hapsedilen insanları kurtarmak nasip olmasaydı belki de kasabada tek bir kimse göremeyecektik. Bütün kuyular, şehit edilmiş insan cesetleriyle doluydu. Bir hayli yerlerde de binalar içinde yakılmışlardı. Askerî daireyi de havaya uçurmak için tertibat alınmıştı. Büyük bir sepet içine doldurulmuş olan bombaları büyük salonun yanındaki ufak odada hazırlanmış bulduk.”

 

Kurtuluşun ne anlama geldiğini bilmek, bunun idrakında olmak lazım, Türk esaret kabul etmeyen bir millettir… Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Ulu Önder  Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını, bu toprakları bize yurt yapan şehitlerimizi tekrar minnet rahmetle anıyorum.” İfadelerini kullandı

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!