Öğrenciler Unlu Mamul Üretim Tesisini Gezdi, Kendi Elleri İle Pişirip Afiyetle Yediler
Erzincan’da Minik öğrenciler ‘İlimizde Üretilen Ürünler Projesi’ kapsamında unlu mamul üretimi gerçekleştirilen bir işletmeye ziyarette bulundular. Kendi elleri ile gözleme pişirip afiyetle yediler.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Demirkent TOKİ Ortaokulu, Erzincan’da faaliyet gösteren bir işletmeyi ziyaret ederek; yufka, mantı, gözleme, erişte ve kesme kadayıfın üretim aşamalarından nasıl geçerek sofralara kadar geldiğine tanıklık ettiler.
Erzincan Demirkent TOKİ Ortaokulu’nun ‘İlimizde Üretilen Ürünler Projesi’ kapsamında unlu mamul üretimi gerçekleştirilen bir işletmeye ziyarette bulundular. Hijyen kuralları çerçevesinde hazırlanan öğrenciler, işletmede bayanlar tarafından üretilen ürünleri yakından görme fırsatı buldular. İşletmede yufka üretimi, mantı üretimi, erişte üretimi, gözleme üretimi ve Erzincan’ın coğrafi işaretli ürünü olan kesme kadayıfın üretim aşamalarına tanıklık eden öğrencilerin heyecanı gözlerden kaçmadı. Bone, önlük ve galoş takan öğrencilerin ilgisini özellikle mantı ve yufka üretimi çekti. Sofralara kadar gelen bu ürünlerin hangi ortamlarda, nasıl üretildiğini öğrenen öğrenciler işyeri sahibi ve öğretmenlerine soru yağdırdı. İşletmede çalışanların gözetimi altında gözleme pişiren öğrenciler hem tecrübe kazandılar hem de pişirdikleri gözlemeleri afiyetle yediler.
Öğrencilerin ürünlerin üretim aşamalarını görüp inceledikleri gezide öğrencilere Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, İl Müdür Yardımcısı Serkan Kütük, Demirkent TOKİ Ortaokul Müdür Yardımcısı Canan Köse Kütük ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesinde görevli gıda denetmenleri eşlik ettiler.
Benzer Haberler
EBYÜ’de MTO Akademik Yaz Kampları 2024 Kudüs Araştırmaları kampı açılış programı düzenlendi
Öğrencilere hafızlık temel eğitimi
İlahiyat Akademiyle Geleceğin İlahiyatçıları Yetişiyor
İşliyen, Kur’an Kursu Öğrencileriyle Bir Araya Geldi
İşliyen’den 4-6 Yaş Kuran Kursuna Ziyaret
Kurumsal Akreditasyon Raporu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: Öğrencilerin Yüzde 96.21'i Tercihlerine Yerleşti
"Köyümde 3 Gün" Projesi Devam Ediyor