Telefon
WhatsApp
Migren Hafif Baş Ağrısı Değildir

Baş ağrısı, toplumda en sık görülen şikâyetlerin başında gelir. Baş ağrısı, nüfustaki şikâyetlerin yüzde 90'ını oluşturur. Hayatı boyunca baş ağrısı yakınması olmayan neredeyse hiç kimse yoktur. Tüm baş ağrılarının yüzde  90’ını ise migren ve gerilim tipi baş ağrıları oluşturur. 

Birçok kişide bulunan migren hayatı zorlaştırır. Özellikle yoğun ve geçmeyen ağrı ile migrenin önüne kullanılabilecek ağrı kesici ve antibiyotikler geçiyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Alevtina Ersoy; “Migren herhangi bir sebebi olmayan bir baş ağrısı hastalığıdır. MR çekildiği zaman bile gözükmeyen bir ağrıdır. Bazı hastalar MR çekilip migren ağrısını göremeyebilir.

 

MİGREN ATAKLARINI TETİKLEYEN BAŞLICA NEDENLER

Alkollü içecekler,  Çikolata, Kuruyemiş, Sirke, turşu gibi birçok yiyecek migreni tetikler diyen Ersoy, Migren klinik bir tanıdır, hasta nasıl şikâyet ederse biz ona göre baş ağrısı tipini belirleriz. Ondan sonra tetkik isteriz kitlemedir kanamamadır MR isteriz klinik bulguları çıkmıyor ise migrendir. Migren büyük ölçüde kalıtsal bir hastalıktır, migren hastalığının aynısında bir baş ağrısı vardır, migren uykusuzluk, açlık, aşırı yorgunluk, bazı içecekler yiyecekler, sevmeyen bir hastalıktır dedi.

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Alevtina Ersoy Baş ağrısı migreni genellikle yarım baş ağrısı  zonklayıcı, en fazla üç gün sürer baş ağrısı başlamadan önce görme problemi olur, vücudun bazı bölgelerinde uyuşma olabilir, güç kaybı olabilir bunlar en fazla bir saat sürer. Sonrasında bu şikâyetler geçer yerini şiddetli ya da orda derecede orta derecede zonklayıcı baş ağrısına döneceğini” belirtti.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!