Telefon
WhatsApp
MEB,

Afet bölgesi illeri ve afetten etkilenmeyen diğer illerde de uygulanmak üzere Psikososyal Destek Eylem Planı hazırlandı. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle eğitim-öğretime verilen aranın ardından, deprem bölgesi dışındaki 71 ilde; okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrenciler ders başı yaptı.

 

Konu hakkında açıklama yapan Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, yeni dönemin açılışında öğrencilerle bir araya geldi. Erzincan Sosyal Bilimler Lisesinde öğrencilerle bir araya gelen Gün, öğretmen ve öğrencilere hitaben; " Depremin ardından ders başı yapan tüm kademelerdeki öğrencilere, bugünden itibaren "deprem psikoeğitim programı" uygulanacak. Hep birlikte tek yürek olup yaralarımızı sarıp, dayanışma içinde bu zor günleri de aşacağız." dedi.

 

TÜM ÖĞRENCİLERE PSİKOEĞİTİM PROGRAMI

Program, duyguları tanıma, duygularla baş etme, güvenlik, umut aşılama, benlik saygısı, sosyal ilişkiler, yardım arama modüllerinden oluşuyor.

Bu çalışmaların ardından okullarda rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından depremden etkilenen öğrencilere yönelik çalışmalar yapılacak, öğretmen ve ailelerin bilgi sahibi olması amacıyla "Kayıp ve Yas-Aileler ve Öğretmenler İçin Bilgilendirme Oturumları" uygulanacak.

 

Ayrıca afetten etkilenme düzeyi yüksek olduğu belirlenen öğrenciler için "Psikososyal Destek Psikoeğitim Programı-YAS", rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından uygulanacak. Rehber öğretmen ve psikolojik danışmanı bulunmayan okullarda uygulamalar, rehberlik ve araştırma merkezi koordinasyonunda yürütülecek.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!