Telefon
WhatsApp
“Kurban, Müslüman’ın Rabbine Koşulsuz Teslimiyetidir”

Vali Hamza Aydoğdu yayımladığı mesajından şu ifadelere yer verdi, “Kıymetli Hemşehrilerim, Bayramlar, mutluluğun ve huzurun zirveye ulaştığı, nezaketin, cömertliğin, diğergamlığın ve kardeşliğin en derinlemesine yaşandığı müstesna günlerdir. Büyüklerin ellerinin, küçüklerin gözlerinin öpüldüğü, uzakların yakın olduğu, yaşlılara huzur, çocuklara unutulmaz anılar biriktiren bu özel zamanlar, bizlere paylaşmanın ve dayanışmanın önemini yeniden hatırlatır.

Kurban Bayramı sadece sevinç ve neşe getirmekle kalmaz; aynı zamanda aramızdaki mesafeleri kapatır, küskünleri barıştırır, hanelere neşe, sofralara bereket getirir. Bu bayram vesilesiyle, milletçe kırgınlıkları ve dargınlıkları bir kenara bırakmalı, kardeşlik iklimini korumak için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Bayrağımıza, vatanımıza ve manevi değerlerimize sahip çıkmalı, çocuklarımıza bayramın anlamını ve önemini yaşayarak öğretmeliyiz.

Kurban, Müslüman’ın Rabbine koşulsuz teslimiyeti, hakikat çizgisinden ayrılmayan nefislerin Hakk’a yönelmesidir. Kurban, Yaradan’a gönülden şükreden ellerin semaya kalkması, paylaşmanın ve yardımlaşmanın en derin anlamda yaşanmasıdır. Bayram günleri sevinç ve mutluluk günleridir. Sevinçlerin ve mutlulukların paylaştıkça artığını, üzüntüler ve acıların da paylaşıldıkça azaldığını unutmamalıyız. Bu sevinç ve mutluluk günlerinin, tüm gönül coğrafyamızda hâkim olması en büyük dileğimizdir.

Ne yazık ki Gazze'de yaşanan insanlık dramı, oradaki kardeşlerimizin bayram sevinçlerini gölgede bırakmaktadır. Kardeşlerimizin acılarını paylaşmak ve dualarımızla onların yanlarında olmak, bizler için büyük bir sorumluluktur.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramınız mübarek olsun,  Rabbim; bizleri husumetlerin ve savaşların olmadığı, gönül coğrafyamızda sevincin ve mutluluğun hâkim olduğu günlere ulaştırsın. Bayramınız Mübarek Olsun.” Dedi.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!