Telefon
WhatsApp
Kırtasiyede Ucuz ve Kalitesiz Ürünlere Dikkat

Hafta başı itibariyle başlayan yeni eğitim – öğretim yılı dolayısıyla velilere ve öğrencilere uyarı geldi.

Okulların açılmasıyla birlikte kırtasiye malzemesi alışverişine çıkacak olan velilere uyarılarda bulunan kırtasiye esnafı Sami Yıldırım, bazı kırtasiye malzemeleri üretiminin merdiven altı kalitesiz ve sağlıksız koşullarda yapıldığını, çocuklarımızın sağlığı açısından bu ürünlere velilerin itibar etmemesi gerektiğini ifade etti.

Velilerden kırtasiye malzemelerinde markasız ürün tercih etmemesini isteyen Sami Yıldırım, "Kırtasiye malzemelerinde parlak, rengârenk ve süslenerek yapılan ürünlerin dış görüntüsüne kanılmaması gerekir. Kokulu ürünlerde de aynı şey geçerli. Bunların denetimsiz ve ucuz olanları sağlığı tehdit ediyor. Kalitesiz, merdiven altında nerede üretildiğini bilmediğimiz ürünlerin birçoğunun kanserojen etkisi olabilir. Çocuklarımızda sağlık sorunlarına veya cilt hastalıklarına sebep olabilir. Ayrıca kalitesiz olan ürünlerin kullanımı daha kısadır. Çünkü çabuk yıpranırlar ve deforme olurlar. Ucuz etin suyu kara olur. Üç kuruştan kaçarken, çocuğumuzun sağlığını tehdit etmeyelim." diye konuştu.

HEM UCUZ HEM SAĞLIKSIZ

Erzincan’da uzun yıllardan beri esnaflık yapan Yıldırım, bugünlerde alışveriş merkezlerinde ve marketlerde  ucuz kırtasiye malzeme satışlarının, kampanyaların başladığını belirterek, "Kırtasiye malzemesi sadece işin ehli olan kırtasiyecilerden alınır. Ancak artık alışveriş merkezlerinde de kırtasiye malzemeleri satılmaya başlandı. Unutmayalım ki alışveriş merkezlerindeki ucuz ve sağlıksız kırtasiye ürünleri de çocuklarımızın sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Velilerimiz özellikle alacağı ürünün barkoduna dikkat etsin. Ürünün nerede üretildiğine, kim tarafından üretildiğine ve TSE damgasının olup olmadığını baksın. Çocuklara beslenme çantası, su matarası veya şişesi alırken mutlaka TSE standartlarına uygun olup olmadığına bakılmalı. Yavrularımız bunlardan besleniyor sonuçta." diye konuştu.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!