KİRA GELİRİ BEYANININ SON GÜNÜ 2 Nisan 2025
Erzincan Defterdarı Ramazan ÖZDEMİR açıklamalarda bulundu.
Erzincan Defterdarı Ramazan ÖZDEMİR; Toplumsal refahın artırılması için yapılan kamu harcamalarının en temel finansman kaynağı olan vergiye ilişkin ödevlerin yerine getirilmesi ve vatandaşların vergi bilinç düzeyinin artırılması amacıyla Başkanlığımız tarafından yürütülen faaliyetler büyük önem taşımaktadır.
Bu kapsamda, Defterdarlığımızca ilimizde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin verginin ve vergi ile kamu hizmetleri arasındaki ilişkinin önemini kavrayabilmelerinin yanı sıra, vergi ödemenin vatandaşlık görevi olduğu konusunda da sorumluluklarının oluşması ve gelişmesi açısından "Yüz Yüze Vergi Bilincini Geliştirme Eğitim Programları" düzenlenmektedir.
Bu eğitimler sayesinde, sorumluluk duygusu gelişmeye başlayan öğrencilere verginin öneminin benimsetilmesi hedeflenmektedir.
Bahsi geçen eğitim programına ilişkin çalışmaları yürütmek üzere, Defterdarlığımız bünyesinde; koordinatör, eğitici ve bilişim teknik personelinden oluşan 4 ayrı Vergi Bilinci Takımı oluşturulmuştur.
Vergi bilinci takımlarımız, öğrencilerimizin seviyelerine göre, oyunlar oynayarak, sunum yaparak, animasyon filmleri izleterek vb. araçları kullanarak öğrencilerimizin vergi bilincini geliştirme, verginin önemini kavranması hususlarında çalışmalar yapmaktadır.
Defterdarlığımızca eğitim-öğretim yılı sonuna kadar ilimizde bulunan tüm okullarda çalışmaların tamamlanması planlanmaktadır.
Defterdar ÖZDEMİR, Yüze Vergi Bilincini Geliştirme Eğitim Programları çalışmalarında her zaman destek veren İlimiz Valisi Sayın; Hamza AYDOĞDU’ya, ilimiz Milli Eğitim Müdürü Sayın; Hacı Ömer KARTAL’a, okul müdürlerimize ve değerli öğretmenlerimize teşekkürlerini iletmiştir.
KİRA GELİRİ BEYANININ SON GÜNÜ 2 Nisan 2025
Ayrıca Defterdar ÖZDEMİR; 2024 yılında kira geliri elde eden mükelleflerin beyanname verme süresinin 2 Nisan 2025 tarihinde sona ereceğinden mükelleflerimizin cezai durumla karşılaşmamaları için gelirlerini bu süreye kadar beyan etmeleri gerektiğini belirtti.
BEYANNAME NASIL VERİLECEK
Defterdar ÖZDEMİR; GMSİ mükelleflerinin beyannamelerini, Dijital Vergi Dairesi üzerinden, Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesindeki hazır beyan sistemi aracılığıyla e-devlet şifresiyle ya da vergi daireleri/mal müdürlükleri aracılığıyla verebileceğini belirtti. Tahakkuk eden vergilerin ise Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki taksitte ödenebileceği bilgisini paylaştı.
Benzer Haberler
Tercan Baraj Gölüne Milyonlarca Yavru Balık Bırakılıyor
Tercan’da Mikroçip Uygulaması Devam Ediyor
Erzincan Hem İç Hem De Dış Pazarlar İçin Üretiyor
Uluköy’de Yılda 15 Milyon Yavru Üretiliyor
Erzincan Tulum Peyniri Atatürk Orman Çiftliği’nde Satışa Sunuldu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Ahmet Tanoğlu’na Taziye Ziyareti
Anagold Madencilik'ten Sosyal Medyadaki Asılsız İddialara Yanıt
Bebeğimin İlk Ek Gıdası Ne Olmalı?