İçme Sütü Üretimi Azaldı
Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan tereyağı üretimi yüzde 49,6, ayran üretimi yüzde 18,8, yoğurt üretimi yüzde 6,6 artarken; içme sütü üretimi yüzde 14, toplanan inek sütü miktarı yüzde 4, inek peyniri üretimi yüzde 1,7 azaldı.
Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, tereyağı üretimi yüzde 57,1, ayran üretimi yüzde 25,8, yoğurt üretimi yüzde 2,1 artarken; içme sütü üretimi yüzde 10,1, inek peyniri üretimi yüzde 6 ve toplanan inek sütü miktarı yüzde 3 azaldı. Bir önceki ay 789 bin 288 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Mart ayında yüzde 8,7 artarak 857 bin 789 ton oldu. Bir önceki ay 118 bin 787 ton olan içme sütü üretimi Mart ayında yüzde 5,3 artarak 125 bin 84 ton olarak gerçekleşti.
_x000D_
Bu haber bültenindeki istatistikler süt veya çiğ sütü girdi olarak kullanan ve "süthane işletmeciliği" ve "peynir imalatı" alanında faaliyet gösteren Entegre süt işletmelerinin tamamına aylık olarak uygulanan anket çalışmasından elde edilmektedir. Anket kapsamına dondurma ve sütlü tatlı üreten işletmeler dâhil değildir.
Benzer Haberler
Nermi Tombul Caddesinde Kaldırım Yapım Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
Bağcılar Yaban Arılarına Karşı Savaşıyor
TDV Pakistan’da selzedelerin yaralarını sarıyor
Süleyman Karaman: “Çiftçimizin Yanında Olmaya Devam Ediyoruz”
Bir Dahaki Bahara Görüşmek Üzere Erzincan Yaylalarının Masum Çiçekleri
Erzincan’da O Ürüne Yatırım Sürüyor
Şili, Kaliforniya, Jalapone… Hepsi Erzincan’da
İliç Meydanında Anagold İçin Toplu Çağrı