Telefon
WhatsApp
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Tarafından 3 Bin Kişiye Aşure İkramı

Erzincan’da Muharrem ayı dolayısıyla Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından Cumhuriyet Mahallesi Cemevinde 3 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, ‘ Bugün Erzincan’da bir ve beraber olacağız. Huzurumuz ve barışımızın sürmesi için aşurelerimiz huzura vesile olması dileğiyle kaynatıyoruz’ dedi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi Başkanı Sadık Düzgün, Muharrem orucunun Âdem Peygamberden beri tutulduğunu ifade ederek, bugün aşurelerin pişirildiğini ve dağıtımına sabah başlandığını ifade etti. Düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Düzgün, “Muharrem ayında 12 gün boyunca oruç tutuyoruz. Her şeyden önce biz orucumuzu Allah rızası için tutuyoruz ama orucumuzun da üç ana sebebi var.

Birincisi; Hz. Âdem’den Hz. Muhammed’e kadar bütün peygamberlerin Muharrem ayını kutsal kabul etmelerine saygı gösterdiğimizin ifadesi ve bütün peygamberler bu ayda oruç tutukları için bizde Allah rızası için oruç tutmaktayız.

İkincisi; şehitler şahı Hz. İmam Hüseyin ve tüm Kerbela Şehitlerinin matemi için.

Üçüncüsü; Kerbela’da bütün ehlibeyt erkekleri şehit edilirken Hz. Hüseyin’in büyük oğlu İmam Zeynal Abidin ağır hasta olduğu halde sağ olarak kurtulmuştur. Hz. Peygamber’in soyu olan imamlar ve seyitler İmam Zeynel Abidin’den devam etmiştir. Hz. Muhammed’in ve ehlibeytin soyunun dünyada devam etmesine karşılık Allah’a şükür ve senalarımızı ifade etmek on iki imamlar aşkına on iki gün oruç tutmaktayız. Aşure kazanının içerisinde ki bütün meyveler o çorbaya tat vermek için bir yarış içindeler. O kazan kaynarken, hepsi diyor ki ben nasıl kendi tadımı verebilirim. İşte biz insanlarda, bu Türkiye’mizin daha güzel olması, daha güzel yarınlarda yaşamamız için bu aşurede ki çorbalar gibi biz de hepimiz birbirimize katkı sunmalıyız. Bizim başka bir ülkemiz yok. Gidecek başka bir yerimiz yok. Hep anlayışla birbirimize sımsıkı sarılmak zorundayız. İnşallah bu aşurelerimiz de buna vesile olur. Sımsıkı birbirimize sarılırız. Türkiye’mize daha güzel yarınları yaşatmamız için ayrılığı bırakacağız bir kenara. İnşallah bu matem oruçlarımız dünyaya, ülkemize, Erzincan’ımıza güzellikler katar ve barış getirir” diye konuştu.

Programda konuşma yapan Erzincan AK Parti Milletvekili Süleyman Karaman, dostluğun, kardeşliğin, hoşgörünün şehri Erzincan’da hep birlikte olmaktan çok mutluyum diyerek konuşmasının devamında şunlara yer verdi: ‘ Bugün muharrem oruçlarımızı tuttuk, Allah hepinizin orucunu kabul eylesin. Kerbela olayı içimizdeki yara.  İnşallah böyle bir olay daha hiç olmaz. Hep birlikte bu matemde tuttuğumuz oruçların semeresini alıyoruz. Ülkemizde de barış istiyoruz. Bu birlik ve beraberliğe katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz’ diye konuştu.

Erzincan AK Parti Milletvekili Burhan Çakır’da konuşmasında Rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim kılsın sözlerine yer vererek: ‘  Bizim şehit kanlarıyla yoğrulan bu topraklarda hep birlikte nefes almamız hepimiz için şereftir, onurdur. Kardeşlik duygularının öne çıktığı özelliklede bu mübarek günlerde böyle organizasyonlar tertip eden büyüklerimizden, dedelerimizden Allah razı olsun. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Birbirimize sahip çıkacağız. İçimizden bizi bir birlerine düşürenlere fırsat vermeyeceğiz. Son zamanlarda cem evlerimize yapılan saldırıları da kınıyoruz. Kardeşliğimizi daim kılınsın’ şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Erzincan Valisi Mehmet Makas ise konuşmasında birbirimizi yaşatmak adına bir hayat süreceğiz.  Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin ifadelerine yer vererek konuşmasının devamında şunlara yer verdi: ‘. Matem ayındayız. Oruçlarınızı tuttunuz. Hep beraber yaşadık. Birlik ve beraberlik mesajlarına şahit olduk. Burası Erzincan, burası kardeşliğin şehri. Söylemden öte eyleme dökülmüş bir şehir. Aşureyi oluşturan ürünler birbirine zarar vermeden tat veriyor. Farklılıklarımızı dile getirmek bunu dile getirip zenginliğimizi görmek. İri olmak diri olmak ve bir olabilmeyi temsil ediyor aşure. Aşureye varana kadar matem günlerimiz oldu. Kerbela’da toprağa düşen Hz. Hüseyin efendimiz şehidimiz, efendimizin dini kuran yükselsin diye toprağa düştü. Dolaysıyla büyüklerimizin dediği üzere tarih hatadan ibarettir. Hataya düşmemek adına ders çıkarmalıyız. Birlik beraberliğimize sahip çıkacağız. Birbirimizi yaşatmak adına bir hayat süreceğiz. Madımaka içi yanmayan Başbuğlara içi yanmayan bir adamın bu topraklara ait olmasının imkânı yok. Madımaktaki hangi el ise Başbağlar’da ki de o eldir. Birlik ve beraberliğimize kast eden eldir. Bugün Kartal cem evi başkanımıza, Ankara’daki Cemevine kim saldırıyorsa bilin ki madımak ve basbaglar5daki el o dur. Uyanık olmalıyız ve birbirimizi sevmeliyiz ‘ dedi.

 Hayırsever vatandaşların katkılarıyla hazırlanan aşure programa katılanlara ikram edildi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, ayrım yapmadan herkesi davet ettiklerini dile getirerek gelen misafirler için yemek ve aşure hazırladıklarını söyledi. Düzgün; ‘ bu aşure o birlikteliğe vesile olur. Erzincan’da barışı, huzuru sağlamak için hep birlikte yaşıyoruz. Bugün tüm canlarla bir olacağız’ dedi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi’nde düzenlenen aşure programına, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan AK Parti Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı..

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!