Telefon
WhatsApp
Gözün Düşmanı Soğuk Hava

Kış ayları ile birlikte soğuk havalarda düşen vücut direnciyle birlikte gözler de hastalıklara açık hale gelir. Bu nedenle göz rahatsızlığın da birçok tehlike oluşuyor.. Soğuk havalarda virüslere bağlı üst solunum yolu Enfeksiyonları da artar. Bu virüsler gözleri de etkileyerek göz yangısı dediğimiz göz iltihabına sebep olur. Bu dönemlerde bakteriyel viral ve alerjik Konjonktiviteler de artıyor.

En sık görülen göz hastalıkları ve konuyla ilgili nelere dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Doç. Dr. Yücel Karakurt,  ‘’Erzincan’da bizim gördüğümüz en sık göz rahatsızlığı genellikle refleksiyon kusurlarıdır yani gözlük kullanma ihtiyacı doğuran şeylerdir dedi.. Bunlar genelde erken çağda başlayan miyoplar olabiliyor. Gençlik çağında biraz daha ilerleme gösteren bir rahatsızlıktır. Toplumu daha çok rahatsız eden rahatsızlıklardan biride yakını görememe durumudur.

Bu konuda çok hastalarımız bize başvuruyorlar. Genellikle bunların en klasik ve en sağlıklı düzeltilmesi gözlükle oluyor. Tabi gözlükten hoşlanmayan insanlar lazer ya da kontak lens için polikliniğimize başvuruyorlar. Bunlar içinden hastaya uygunluk içerisinde değerlendirdikten sonra önerilerde bulunup gerekirse uygunsa kontak lens veya lazer önerebiliyoruz. Daha az olarak da Konjonktivite önümüze çıkıyor. Daha çok mevsimsel geçişlerde gördüğümüz alerjik Konjonktivite, kış aylarında daha çok gördüğümüz veya havuza girilen yaz aylarında karşılaşılan bakteriyel Konjonktivit çok oluyor. Özellikle mevsim geçişlerinde gördüğümüz Konjonktiviteler bulaşıcı olabiliyorlar. Özellikle çocuklar okuldan ya da kreşten iç solunum Enfeksiyonları gibi eve getirebiliyorlar diğer aile bireylerine yakın temasla bulaştırıp artık bir aile hastalığına dönüşebiliyor. Her yıl grip gibi tekrarlayabiliyor.

Daha nadir ama daha ciddi göz rahatsızlıklarıyla da başvuran hastalarımız olduğunu belirten Doç. Dr. Karakurt,. Daha çok glokom, katarakt göz tansiyonu durumlarıyla da başvuran hastalarımız oluyor. Bunlar daha ciddi sorunlar doğurabilen rahatsızlıklar. Katarak daha çok ileri yaş gurubunda gördüğümüz bir durum. Anne karnında lensimiz oluşuyor. Genellikle 60-65 yaş gurubundan sonra gördüğümüz kesivleşme bir süre sonra katarakt dönüşüyor. Bunun ilaç tedavisi olmadığı için tek tedavisi cerrahi. Cerrahide artık teknoloji çok ilerledi göz için mercekler kullanıyoruz. Bunu düzeltebiliyoruz. Dekolman dediğimiz çok nadir ama ciddi rahatsızlıklar özellikle ışık çakmaları gibi şikâyetlerle hastalarımız başvuruyorlar. Bazen siyah cisim uçuşmaları büyük gölgeler görme bu durumlarda en yakın göz hekimine başvurmalarını tavsiye ediyoruz. Erken teşhis her zaman hayat kurtardığı için gözdede erken tanı bazı hastalıkları önleyebiliyor körlüğün önüne geçmiş olabiliyoruz.’’ Açıklamasında bulundu.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!