Telefon
WhatsApp
Gebelere Kış Ayında Fazla Kilo Uyarısı

Doç. Dr. Naykı açıklamasında; “Kış ayları ile birlikte fiziksel koşullarımız değişiyor, böylelikle psikolojik ve beslenme ile ilgili bir takım problemler oluşuyor. İlk olarak ortamlar ile ilgili olarak dikkat edilecek hususlardan bahsetmek istiyorum. Gebelerin  normal insanlara göre oksijen almaları ile ilgili daha fazla problem oluşuyor, gebe bayanlarda açık havaya ihtiyaç duyuluyor güneş enerjisinden faydalanmaları hastalar için önemli kış aylarında maalesef kapalı ortamlar da kalmak zorunda kalıyorlar, biz doktorlar hamile bayanlar için şunu önemle öneriyoruz yoğun kalabalık ortamlardan uzak kalınmalı yada daha kısa süre geçirilmeli. Özellikle  Polikliniklere başvuran  hamileler de  gribal enfeksiyonlar ile ilgili problemlerin daha fazla olduğunu belirten Naykı, hastalarımızda hamilelikte grip aşısını mutlak surette öneriyoruz. Eğer gebelik dışında kronik hastalık varsa ki bunlar kalp rahatsızlığı, hipertansiyon, şeker hastalıkları gibi durumlara özellikle grip aşısını yaptırsınlar dedi.

Gebelikte önemli hususlardan biride kontrolsüz ilaç kullanımı olduğunu belirten Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Cenk Naykı. Mutlaka gebelerimizin antibiyotik yada başka ilaçlar alma durumları olduğunda hekimlerine danışarak doktor kontrolünde ilaç kullanmalarını önemsiyoruz. Kulaktan duyma tedavilere başvurmamalarını öneriyoruz. Gebelikte her ilaç kullanılmıyor özellikle her antibiyotik kullanılmıyor kontrolsüz ilaç  kullanıldığında gebelik de farklı rahatsızlıklar oluşturabiliyor.

Gebelikte beslenmenin de önemine de değinen Doç. Dr. Naykı özellikle kış aylarında haftada 2 kez balık tüketimi, özellikle omega3 den zengin elementlerden oluştuğu için mutlaka kullanımını öneriyoruz. Bunun dışında protein, karbonhidrat ve vitaminden zengin meyvelerden beslenmeleri gerekiyor.  Mevsime uygun Karnabahar, Ispanak, Havuç Turp gibi sebzeleri tüketmelerini öneriyoruz. C vitamini açısından nar, portakal, mandalina gibi meyveleri de mutlaka tüketmelidir.

Gebelikte her ne kadar dengeli beslense bile mutlaka destek gereken birkaç vitamin verilmeli bunlar poliasit, D Vitamini ve  demir takviyesidir. Poliaside gebelik öncesi başlanmalı D vitamini ve Demir takviyesini hamilelik süresince kullanılmalı dedi.

Gebelik süresince hastamız yaklaşık 9 ila 12 kilo alıyor kilolu hamilelikte 7 kilodan fazla alınmasını önermiyoruz çok zayıflarda ise 18 kiloya kadar alabiliyorlar. Kış aylarında giyimlerine dikkat etmeleri gerektiğini belirten Doç. Dr. Cenk Naykı özellikle pamuklu kıyafetleri tercih etmeli, çok dar ve esnemeyen kumaşlardan yapılan giysileri ise tercih etmemelerini istiyoruz ifadelerine yer verdi.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!