Telefon
WhatsApp
Erzincan Tarıma Dayalı İhtisas OSB İhaleye Çıkıyor

Bölgenin faaliyete geçmesiyle, Erzincan ekonomisine 3 Milyar 600 Milyon TL katkı sağlaması bekleniyor.


BÖLGEDE BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İMKANLARI

TDİOSB, 130 hektarlık (1300 dönüm) bir alana kurulacak olup, toplamda 92 parselden oluşmaktadır. Bölge, 17.000 büyükbaş hayvan kapasitesine sahip 82 ahır, 1 adet 250 büyükbaş/gün kapasiteli et kombinası, 1 adet soğuk hava deposu ve 1 adet 5.500 metreküp kapasiteli biyogaz tesisi ile önemli bir üretim merkezi haline gelecektir.

İSTİHDAM VE EKONOMİK KATKI


Açıklamasında, bölgede 15 kişinin idari tesislerde, 85 kişinin entegre tesiste ve 270 kişinin işletmelerde istihdam edileceğini belirten Karaman, toplamda 370 kişilik doğrudan istihdam ve dolaylı olarak 1000 kişiye istihdam olanağı sağlanacağını vurguladı. Ayrıca, yıllık 7650 ton et üretiminin Erzincan ekonomisine 3 milyar 600 milyon TL katkı sağlayacağını ifade etti.

Karaman, "Bu proje, hem yerel ekonomimize büyük bir güç katacak hem de istihdam olanaklarını artıracak. Erzincan’ın tarım ve hayvancılık potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

TEŞEKKÜR NOTU

Karaman, son olarak; "Bu önemli projeye verdikleri destekten dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya, Erzincan Valimiz Sayın Hamza Aydoğdu’ya ve Tarım İl Müdürümüz Murat Şahin’e teşekkür ediyorum " ifadeleri kullandı.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!