Erzincan’ın Kadim Mutfak Lezzetleri Tanıtıldı
Erzincan mutfağının tarihten gelen kadim lezzetleri 2'ncisi düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında sergilenerek vatandaşlara ikram edildi.
Haber: Birol ERGİN
Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 21-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Erzincan’a özgü tatlar tanıtıldı.
“Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Atıksız, geleneksel, sağlıklı“ temaları ile bu yıl 2'ncisi düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Erzincan merkez Saat Kulesi önünde düzenlenen yöresel yemekler tanıtımına ve sunumuna Erzincan Valisi Mehmet Makas, Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prf. Dr. Akın Levent katıldı. Vali Mehmet Makas, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb’den bilgiler aldı.
Erzincan’ın Yöresel yemeklerinin tanıtıldığı stantları da tek tek gezen ve Erzincan’ının tarihten gelen yöresel tatları hakkında bilgiler alan Vali Makas, emeği geçenlere teşekkür ederek, programa katılan vatandaşlara ikramlarda bulundu
Benzer Haberler
Bir Dahaki Bahara Görüşmek Üzere Erzincan Yaylalarının Masum Çiçekleri
Erzincan’da O Ürüne Yatırım Sürüyor
Şili, Kaliforniya, Jalapone… Hepsi Erzincan’da
İliç Meydanında Anagold İçin Toplu Çağrı
TDV’den Moro Müslümanlarına Kur’an-ı Kerim Hediyesi
Erzincan’da Besicilerin Sorunları Görüşüldü
1 Milyon 100 Bin Adet Dikti, Günde 80 Kişi Çalıştırıyor
Erzincan TSO Başkanı Ahmet Tanoğlu’ndan Destici'ye Tepki