Telefon
WhatsApp
Erzincan İHH’dan Gazze’ye İnsani Yardım Tırı

Terörist devleti İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği ve soykırıma varan saldırıların ardından zor günler geçiren Gazze halkına yönelik yardım faaliyetlerini sürdüren İHH, bu kapsamda 112’nci insani yardım tırını Gazzeli mazlumlara umut olabilmek için dualarla Gazze’ye uğurlandı.

Erzincan İHH İnsani Yardım Derneği binası önünde düzenlenen programa dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir açıklama yapan İHH Erzincan Derneği Sekreteri Halil İbrahim Akkoyun şu ifadelere yer verdi.  “Erzincan İHH yardım derneği olarak bugün buraya bir kez daha kardeşlik hüznünü paylaşmak, zalime dur deyip mazluma destek olmak Hakkın adalet sesini dünyaya duyurmak için toplandık. Hepimizin bildiği gibi kurulduğu günden bugüne kadar Filistin'e ve mazlum coğrafyalara zulmeden siyonist İsrail Devleti her geçen gün ihanetin ve haksızlığın dozunu pervasızca artırarak Gazze’deki masum kardeşlerimize yıllardır kadın çocuk hasta yaşlı masum demeden uluslararası kamuoyunda hiçbir geçerliliği olmayan Mesnetsiz ve tutarsız bahanelerle katliam yapmaya devam etmektedir.

Dünya kamuoyunun gözü önünde hiçbir hukuk gerekçesinden çekinmeden ve hiçbir haklı sebep göstermeden hain emellerini gerçekleştiren zalim siyonist İsrail'e Uluslararası Hukuk yetkilileri dur demeyerek Hem bu zulme ortak olmakta hem de insanlık onurunu ayaklar altına alarak Yarın huzuru mahşerde hesabını veremeyeceği ağır bir vebale girmektedir. Gelinen nokta itibariyle son yıllarda Özellikle de son 6 ayda zulmün şiddetini ayyuka çıkararak, ecdadın Yüzyıllardır koruyarak Kutsal emanet saydığı Kudüs'ü ve masum sivil Gazze halkını her fırsatta Emperyalist güçlerin de desteğiyle uluslararası hukukun tüm kurallarını çiğneyerek dünya savaş tarihinde görülmemiş siyonist bir zihniyetle hiçbir mahrem değer göz etmeyerek Cami okul kilise ve hatta hastaneleri bile acımasızca bombalayarak tüm savaş kurallarını da ihlal ederek katliam yapmıştır ve de yapmaya devam etmektedir.

Bu durum her ne kadar uluslararası Arena'da tüm Vicdan sahibi aktivistlerin ve duyarlı toplumların protesto ve boykot çağrılarıyla engellenmek istense de diplomatik yollarla hukuki bir yaptırım olmadığı için çözülememiştir. Bildiğiniz gibi Gazze son 17 yıldır abluka ve ambargo altında olarak büyük bir insanlık dramı yaşamıştır.

Özellikle son aylarda da soykırım niteliğinde saldırılar yaşamaktadır. Bu insanlık dışı saldırılarda çoğunluğu çocuk kadın ve masum sivillerden oluşan 33.000'den fazla Filistinli şehit olmuş 70.000'den fazla masum da yaralanmış, binlercesi ise hala enkaz altındadır. Bu bağlamda İHH İnsani Yardım Vakfı koordinasyonunda Filistin'e gönderilecek olan özgürlük filosu yardım gemimizi, dünya vicdanını harekete geçirerek hazırlamış olduğumuz binlerce ton temel ihtiyaç ve gıda malzemelerinden oluşan insani yardımları Filistin'e ulaştırıp sadece zalimin karşısında değil mazlumun yanında olduğumuzu tüm dünyaya duyurmak ve dünya vicdanını Gazze'ye taşıyarak harekete geçtik. Erzincan İHH olarak da masum Filistin halkının yaralarını sarmak için son aylarda yapılan yardım seferberliği çalışmaları kapsamında bugün göndereceğiniz insani yardım tırımızın yanısıra Siz duyarlı halkımızın destekleriyle Yaklaşık 4 milyon TL tutarında nakdi ve 1 Milyon TL tutarında ayni yardımda bulunduk. Ayrıca Ramazan ayı boyunca yaklaşık 30 bin kişiye iftar yemeği verdik. 7.000 aileye kumanya ve temel ihtiyaç malzemesi yardımı yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile Masum Filistin halkına bir nebze destek olup yaralarını sarmak için üzerimize düşen insanlık ve kardeşlik görevini yapmaya çalışıyoruz. Unutmayalım ki Ebu cehiller kıtalar aşıyor ama onlara karşı duracak Ebu ubeydeler de hala yaşıyor. Bu minvalde  bugün Buraya gelen ve Filistin halkı için yapılan yardımlara destek veren tüm değerli hayırsever halkımıza emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür eder desteklerinin devamını dileriz..” dedi.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!