Telefon
WhatsApp
Erzincan’dan Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Erzincan’dan hac farizasını eda etmek üzere 122 hacı adayın Erzincan’dan 64 hacı adayın da Gümüşhane’den olmak üzere toplam 186 kişilik Erzincan kafilesi, Tercan İlçe Müftüsü Hekim Şahin’in yaptığı dualarla Medine-i Münevvere’ye uğurlandılar.

 

 “Hac ibadeti, Müslümanlığımızı daha kavi hale getirmek için farz kılınmıştır”

Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanında  düzenlenen törende, Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, ilahiler okundu. Duygusal anların yaşandığı programda hacı adaylarına hitap eden İl Müftü yardımcı Yardımcısı Gökhan Badem hac yolculuğuna dair yaptığı bilgilendirme konuşmasında; “İbadetler Müslümanlığımızı bu tanıma uygun hale getirmek için farz kılınmıştır. Bunun için namaz kılıyoruz, oruç tutuyoruz, zekat veriyoruz. Daha iyi Müslüman olalım, daha iyi insan olalım diye bizler ibadet yapıyoruz. İşte bunun için hacca gidiyoruz. Hac ibadeti, Müslümanlığımızı daha kavi, birbirinden emin olma durumunu daha güçlü hale getirmek için farz kılınmıştır.” ifadelerini kullandı.

İlk durak Medine-i Münevvere

Tercan İlçe Müftüsü Kafile Başkanı Hekim Şahin’in yaptığı duanın ardından, 186 hacı adayı tekbir ve salavatlarla Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanından hacca uğurlandı. 2024 dönemi hacı adaylarının direk uçuşla ilk durağı ise Medine-i Münevvere olacak.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!