Telefon
WhatsApp
Erzincan’da ‘Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve okullar arası başarı ile imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen ‘Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi’ ile Erzincan’daki okulların bakımı yapılıyor.

 

Proje kapsamında Erzincan Halitpaşa Anaokulunu ziyaret eden Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün konu hakkında açıklama yaptı. Proje çerçevesinde bakımsızlığa düşen veya onarım bekleyen okulların bakımı yapılarak yeni eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini söyledi.

 

Milli Eğitim Bakanlığının özellikle okullar arasında ki farkın kapanması ve kapatılması ile ilgili ciddi bir adım attığını ve atılan en önemli adımın temel eğitimde 10 bin okul projesi olduğunu söyleyen il milli eğitim müdürü Aziz Gün, “Türkiye’de temel eğitimde ülkemizde 10 Bin okul projesinde Erzincan ilimizde 31 Ana okul, ilkokul ve ortaokul temel eğitimde 10 bin  okul kapsamında bulunuyor. Proje ile İlimizde dezavantajlı okullarımız tespit edildi. Bu 31 okulumuzun içerisinde 25 okulumuzda ki fiziki özellikle inşaat ile ilgili eksiklikler yapıldı. Buraya 2 Milyon TL para harcandı. 675 bin TL’lik para ile de yine okullarımızın farklı eksikliklerinin donatımlar ile ilgili eksikliklerin giderilmesi hususunda çalışmalar yapıldı.

 

Sadece Okullarımızda fiziki ve donatımlar ile ilgili eksikliklerin giderilmesi değil aynı zaman da öğrenci velileri ve öğretmenlere yönelik eğitimler ve seminerlerde yapıldığını belirten Gün, “Özellikle Bin 600 öğretmenimiz bu okullarda mükerrer olarak çalışmalara seminerlere katıldılar. Ayrıca 4 bin 500 öğrenci velimiz bu eğitim ve seminerlere katılım sağladılar. 15 bin öğrencimizde yine farklı eğitim ve seminerlerle bilgilendirmeleri yapıldı.

Öğretmenlere İlk yardım, velilere iletişim, siber zorbalık, akran zorbalığı, sıfır atık geri dönüşüm, iklim, deprem gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı.

 

Yapılan çalışmalar ve verilen eğitimler ile temel eğitimde 10 bin okul projesi kapsamında ilimizde ki belirlenen bu 31 okulumuzda ki aralık ve farklılıklar kapatıldı. Aynı zamanda Milli Eğitim B akanlığımızın Çevre dostu Bin okul projesi var ve burada da Erzincan ilimiz de 9 okulumuz bulunuyor. Bu okullarımız ile de farklı güzel çalışmalarımız olacak” dedi.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!