Telefon
WhatsApp
Erzincan’da Tedavisi İlk Kez Uygulandı, Ağrıların Yüzde 90’nı Kayboluyor

4 yıla aşkın bu rahatsızlığı çektiğini ve Nörolojik ilaçlar aldığını söyleyen 70 yaşındaki emekli öğretmen Ruhiye Hamiyet Alp, yapılan girişimsel işlemle rahatsızlığından kurtulduğunu ve bu hastalığı çekmenin anlamsız olduğunu söyleyerek burada hastanede çok güzel tedavi oldum, herkese tavsiye ederim” dedi.

 

ERZİNCAN’DA İLK KEZ UYGULADIK

 

Ameliyatı gerçekleştiren Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Algoloji Uzmanı Dr. Celal Kalındemirtaş hasta ve yapmış olduğu işlem ile ilgili açıklama yaptı. Kalındemirtaş açıklamasında, “Hastamız 2 ay öncesinde geldi. Yüz bölgesinin sol tarafında çeneye vuran çivi batması, elektrik çarpması gibi ağrılarının olduğunu söyledi. Hastaya bazı zarar vermeyecek şekilde basit işlemler yaptık. Daha sonra hastamıza girişimsel işlem uyguladık. Girişimsel işlemimiz ile ağıya neden olan sinirleri yakarak hastamızın işlemini yaparak servise aldık.  İşlem sonrası hastayı ameliyattan çıkartarak hastanın da daha önce olan ağrılarının olmadığını gördük. Hastamızı 24 saat gözetim altında tuttuk. Nörolojik muayenelerini yaptık ve bir sorun olmadığını gördük. Bizim beklentimiz bu hastalarda 2,5 -5 yıl kadar rahatlama süreleri oluyor. Hastamızda şuan konuşabiliyor, yemek yiyebiliyor. Hastamızın aralıklarla kontrollerini sürdüreceğiz. Trigeminal nevralji rahatsızlığı olan hastalara yönelik ameliyat Türkiye’nin belli başlı merkezlerinde yapılıyor. Biz Erzincan’da ilk kez uyguladık” dedi.

 

ALGOLOJİ AĞRILARLA UĞRAŞAN BİR BİLİM

 

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız ise konuşmasında : ‘ Algoloji bilimi ağrıyı kesme sanatıdır. Ağrı tarih öncesi dönemlerden itibaren sürekli insanların uğraştığı ve vücuttaki anormal durumların habercisi olan bir duygu. Ağrı kesmekte bir sanattır. Algoloji bilimi ağrı ile uğraşıyor, baş ve yüz hastalıkları başta olmak üzere çeşitli ağrılarla uğraşan bir bilim. Vücudun farklı noktalarında ağrı olduğu zaman insanlar Algoloji uzmanına başvurmaları gerekiyor. Ağrının nedeni araştırılıyor ve nedenine konulan uygun tanı ile ilaç tedavisi veya girişimsel işlem yaparak ameliyat olmadan kronikleşmiş ağrıların tedavisi yapılmaya çalışılıyor. Doktorumuz hastanemize değer katan uzmanlardan biridir. Özellikle kronikleşmiş ağrılarda ameliyat konulan hastaların ameliyat öncesi son çare olarak belki başvurduğu hastalarda inanılmaz yüksek derecede memnuniyetle şifa dağıtıyor hastalara, bu işi yapmakta kabiliyet isteyen bir iş. Biz hastamızın ağrısının kesilmesini ve şikayetlerinin azaldığını görüyoruz ve hastamızı taburcu edeceğiz. Ekip çalışmasıyla yapılan bu işlemde herkese çok teşekkür ederim’ diye konuştu.

 

 

BU AĞRIYI ÇEKEN HERKES GELSİN BURADA TEDAVİ OLSUN

 

4 yıla aşkın bu rahatsızlığı çektiğini ve Nörolojik ilaçlar aldığını söyleyen 70 yaşındaki emekli öğretmen Ruhiye Hamiyet Alp ise, konuşamayacak kadar ağrılarım vardı yüzümde. Yemek veya içmek gibi ihtiyaçlarımda çok zorlanıyordum. Burada hastanede çok güzel tedavi oldum. Herkese tavsiye ederim. Bu ağrıyı çeken herkes gelsin burada tedavi olsun. 4 yıldır bu ağrıları çekiyorum. Nörolojik ilaçlar aldım onlarda yan etkiler gösterdi. Konuşmakta bile çok güçlük çektiğim zamanlar oldu. Yıllarca öğretmenlik yaptım böyle bir durumla karşılaşınca zorlanıyordum. Sağlığıma kavuştum şimdi. Hocalarıma ve ekibine çok dua ediyorum’ şeklinde konuştu.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!