Erzincan’da Tandır Ekmeği Geleneği Sürdürülüyor
Erzincan’da köyde yaşayan kadınlar, yapımı meşakkatli olan tandır ekmeği geleneğini sürdürüyor. Hazır ekmek tüketmeyen kadınlar tandırlıkta kendi ekmeklerini kendileri pişiriyor.
Erzincan’ın Aydoğdu köyünde yaşayan kadınlar akraba ve komşularıyla bir araya gelerek tandır ekmeği pişiriyor. Bugünler de köyün kadınlarına ilk kez köy yaşamına adapte olan genç kızlarda eşlik ediyor. Haftada bir kere toplanan kadınlar sabahın erken saatlerinde hamur mayalarak işe koyuluyor. Öğle saatlerinde mayalanan hamuru aynı büyüklükte bölen kendi tabirleriyle küntleyen kadınlar tandırı yakıyor. Yakılan tandırla birlikte yoğun duman altında kalan kadınlar pişirmek için hazır hale getirdikleri hamurları bir yandan oklavalarla açıyor, diğer yandan tandırda pişiriyor. Yöre halkı tarafından sevilerek tüketilen tandır ekmeği uzun süre bayatlamamasıyla da dikkat çekiyor.
Benzer Haberler
AK Parti Erzincan İl Başkanı Alpay Kabadayı; Anadolu’nun Kapıları Türk Milletine Açıldı
AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman; Türk Milletinin Anadolu’daki Kutlu Yürüyüşü
Vali Aydoğdu, Bitlis Ahlat’ta gerçekleştirilecek Malazgirt Zaferi Kutlamalarına Katılacak 510 Öğrenciyi Ahlat’a Uğurladı
Erzincan’da Kuru Fasulyede Harman Zamanı
Erzincan’da Su Ürünleri Sektöründe 15 Milyonluk Yatırım
Erzincan Sebzecilikte Emin Adımlarla İlerliyor
Girlevik Şelalesi'nde Değişim Başlıyor
Erzincan’a İlk Kez Sağım Robotu Geldi