Telefon
WhatsApp
Erzincan’da Sebzecilik Sektörüne Yatırımlar Sürüyor

Erzincan’da sebzecilik sektörü gelişmeye devam ediyor. Bölgenin sebze deposu olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Erzincan’da üreticiler her geçen yıl üretim alanlarını genişletiyorlar.

Merkeze bağlı Oğlaktepe köyünde sebze üretimi yapan Sinan Bulut, 350 dekarlık alanda 450 bin kök domates ve 450 bin kök biber dikerek üretim çıtasını giderek yükseltiyor. Sinan Bulut’u ziyaret eden Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, domates ve biber sahalarında incelemelerde bulundu. Oğlaktepe köyünde 350 dekarlık alanda biber ve  domates yetiştiriciliği yapan üretici Sinan Bulut ile görüşen İl Müdürü Murat Şahin, Erzincanlı girişimcilerin son dönemlerde tarımın farklı dallarında faaliyet göstererek üretime katkı sunduklarını söyledi. Erzincan’da üretimin giderek artış gösterdiğine dikkat çeken İl Müdürü Şahin, Erzincan’da son yıllarda kalite ve verim noktasında çıtanın giderek yükseldiğini söyledi.  İl Müdürü Murat Şahin “Sinan Bulut kardeşimiz yaklaşık 350 dekarlık alanda sebze yetiştiriyor. Geçtiğimiz yıllarda da salçalık domates üretimini başarıyla gerçekleştiren arkadaşımız profesyonelce bu üretime devam ediyor. Ben Erzincan ve tarım sektörü adına kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu üretim daha da artarak devam edecek. Biz tüm teknik konularda çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Üretici Sinan Bulut ise İl Müdürü Murat Şahin’in ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını ifade ederek, tarımsal üretimi büyük bir heyecanla gerçekleştirdiklerini ve her geçen yıl gerek bilgi ve tecrübe gerekse üretim ve verim anlamında daha fazla başarı sağladıklarını söyledi. Ürettikleri ürünleri değişik bölgelere sattıklarını kaydeden Sinan Bulut, “sebzecilik sektöründe hem tecrübe ve bilgi anlamında hem de üretim ve kalite anlamında üzerine koyarak devam ediyoruz. Bu kadim topraklarda üretmenin heyecanıyla sektöre daha fazla yatırım yapıyoruz. Çünkü bu işten hakkıyla para kazanıyoruz. Bu yıl sebze ekim alanlarımızı 350 dekara çıkardık. 450 bin adet domates, 450 bin adet biber olmak üzere 900 bin adet fideyi toprakla buluşturduk. Sezon gayet iyi gidiyor. Temmuz ayı içerisinde hasada başlayacağız. Bu sene malç kullanarak üretim yapıyoruz. Bu da işçilik, yabancı ot kontrolü gibi birçok alanda bize hem işçilik hem de zaman açısından büyük avantaj sağladı. Tarımı bilinçli olarak yaptığımızda üretim ve kalitenin yanı sıra kazancımız da artıyor” diye konuştu.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!