Telefon
WhatsApp
Erzincan’da Mahkûm Kadınlar İçin Tekstil Atölyesi Kuruldu

Erzincan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rüveyda Tanoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gerçekleştirdikleri anlamlı bir ziyareti ve sonucunda verdikleri önemli bir sözü yerine getirmenin mutluluğunu paylaştı. Tanoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Erzincan Kadın Girişimciler Kurulu icra komitesi ile birlikte, Erzincan Kadın Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu'ndaki mahkûm kadınları ziyaret ettiklerini belirtti. Ziyaret sırasında, mahkum kadınların kıyafet ve hijyenik ürün gibi ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden Tanoğlu, onlara bir söz vermişti: Kendi ekonomilerini kazanabilmeleri adına bir tekstil atölyesi kurmak.

 

Rüveyda Tanoğlu, bugün bu sözü yerine getirmenin gururunu yaşadığını ifade etti. Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu ve ATT Tekstil Fabrika Müdürü Kerim Arslan'ın, her biri dört adet olmak üzere toplamda sekiz dikiş makinesi bağışında bulunarak projeye büyük destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'nun destekleriyle, kadınların kendi satış kanallarını oluşturarak hem ekonomilerini kazanacaklarını hem de bir meslek edineceklerini vurguladı.

 

Tanoğlu, bu yardımlaşma ve desteklerin 81 ilde yaygınlaşması gerektiğini belirterek, tüm illere çağrıda bulundu. "Topluma kazandırabilmemiz için bu teşvikler çok önemli. Lütfen mahkum kadınlarımızı görmezden gelmeyelim. Bir kişiyi topluma kazandırabilirsek, ülke olarak ilerleme kaydedebiliriz," diyerek sözlerini tamamladı.

 

Erzincan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rüveyda Tanoğlu, ATT Tekstil Fabrika Müdürü Kerim Arslan, Erzincan Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ömer Faruk Nayman ile birlikte, bağışlanan 8 adet dikiş makinesini Erzincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Gamze Çiftçi’ye teslim ettiler.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!