Telefon
WhatsApp
Erzincan'da Hava Kirliliği Sürekli Kontrol Ediliyor

Erzincan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü müdürlüğünde kurulan 2 adet Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonuyla hava kalitesi parametrelerini anlık olarak ölçerek hava kalitesinin sürekli olarak izlenmesini sağlanıyor.

Kentte bulunan istasyonlardan bir tanesi Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Hizmet Binası’nın bahçesinde diğeri ise Fevzipaşa Caddesinde Büyük Çarşının önünde bulunmaktadır.

Bu istasyonlarda hem trafik kaynaklı hem ısınmadan kaynaklı hem de tüketicilerden kaynaklı hava kirliliği parametreleri  (PM10, PM2.5, SO2, CO, NO2 vb değerler) ölçülebiliyor. Bu ölçüm sonuçları https://www.havaizleme.gov.tr/ veya https://sim.csb.gov.tr/Services/AirQuality adreslerinden tüm halkımızın erişimine açıktır.

İl Müdürlüğünden yapılan uyarıda ise;  “temiz hava çalışmalarına katkıda bulunmak adına yakıt tüketimi azaltılmalı, temiz enerji kaynakları ve kaliteli yakıtlar kullanılmalı, yakıtlar soba ve kaloriferlerde tekniğine uygun yakılmalı, binalarda ve evlerde ısı yalıtımına gidilmeli, kalorifer ve soba bacaları her sezon başında mutlaka temizlenmeli.” İfadelerine yer verildi

 

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!