Telefon
WhatsApp
Erzincan’da Çiftçiler Sebze Üretimine Tam Gaz Devam Ediyor

Jeopolitik konumu ile önemli bir yere sahip olan Erzincan’da sebze üretimi artarak devam ediyor. Türkiye’yi İran’a bağlayan uluslararası karayolu üzerinde bulunan Erzincan, sebzelerinin kalitesi ve aroması ile tercih edilen bölgelerden biri. Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesinin kavşak noktasında bulunan  Erzincan, sahip olduğu iklim, toprak yapısı ve temiz su kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirerek, bölge için sebze üretmeye devam ediyor.

Erzincan’da ekonomik anlamda sebze üretimi genel olarak Merkez ilçe ve Üzümlü ilçesine bağlı köylerde yapılıyor. Başta domates ve biber olmak üzere, salatalık, taze fasulye, kavun, karpuz, patlıcan gibi sebzelerin yoğun olarak yetiştirildiği bölgede, üreticiler ürünlerini satmak için gün sayıyor. Temmuz başında ürünlerin hasadına başlanacak olan Erzincan’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler çiftçilerle sürekli irtibat halinde bulunuyor.

Karakaya Köyü’ne bağlı Çermik Mahallesinde çiftçilik yapan Recep Selçuk Erzincan ve bölge için sebze üreten çiftçilerden biri. 4 ayrı tarlada 100 bin kök biber ve 30 bin kök domates dikimi yapan Recep Selçuk, sıcak havalara rağmen sabahın erken saatlerinden akşam hava kararana kadar sebzeleriyle ilgileniyor. Üretici Recep Selçuk, bölgede domates ve biber yetiştiriciliğinin yaygın olduğunu ifade ederek, ailesi ile birlikte sebzecilik yaptıklarını, yetiştirdikleri ürünleri Erzurum’a gönderdiklerini söyledi. Üretici Recep Selçuk, “bu sezon önceki yıllara göre daha çok sebze dikilişi gerçekleştirdik. Tüm emeğimizi, enerjimizi bu tarlalara yatırdık. Şu an itibarıyla herşey yolunda gidiyor. Temmuz ayı başında sebze hasadına başlayacağız.  Bu süreçte Tarım ve Orman İl müdürlüğümüze bağlı ekiplerden teknik destek alıyoruz. Sürekli tarlalarımızı kontrol ediyorlar. Biz üretmeye devam ediyoruz. Sonuçta hem biz kazanıyoruz hem de ülkemiz kazanıyor” diye konuştu.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!