Telefon
WhatsApp
Erzincan’da 44 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Bekir Aksun, 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin sona ermesi nedeniyle İMKB Müşir Zeki Paşa Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenlerine katılarak öğrencilerin sevinçlerini paylaştılar.

Karne dağıtım törenlerine EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve protokol üyeleri. Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun’a eşlik etti.

Vali Aydoğdu, karne dağıtımı sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2023-2024 eğitim öğretim yılı güz döneminin sona erdiğini, 44 bin 535 öğrencinin yaklaşık 281 kurumda son gün heyecanı yaşadığını söyledi.

 

Eğitim öğretim sürecinin mümkün olduğunca sağlıklı yürütüldüğünü dile getiren Aydoğdu, " Bu tatil döneminden beklentimiz sadece dinlenme zamanı değil, aynı zamanda hayatın güzelliklerini keşfetme fırsatıdır. Sizden küçük bir ricam var; bu tatilde odalarınızın dört duvarı arasına sıkışıp kalmayın. Yeni insanlarla tanışın, bilmediğiniz sokaklarda yürüyün, daha önce hiç görmediğiniz manzaraların tadını çıkarın. Her gün, yaşamın öğretici kitabından yeni bir sayfa açın ve merakınızı asla kaybetmeyin.

 

Kendinize ve çevrenizdeki insanlara vakit ayırın. Ailenizin, arkadaşlarınızın, komşularınızın ve en önemlisi kendinizin gözlerine bakın. Bu bakışlar, dünyanın en samimi kitaplarıdır. Teknolojinin getirdiği nimetlerden yararlanın, ama unutmayın ki hiçbir ekran, doğanın güzelliği, bir çiçeğin kokusu ya da bir dostun samimi gülüşü kadar değerli değildir. Sizler, ülkemizin geleceğinin parlak yıldızlarısınız ve her birinizde, umutların en parlak ışığını görüyorum.

 

ÖĞRENCİLERİMİZ, ÖĞRETMENLERİMİZ VE DEĞERLİ VELİLERİMİZ,  

Bu yarıyıl tatili, hepimiz için yenilenme, öğrenme ve keşfetme zamanı. Öğrencilerimizin bu tatili, kitapların sayfalarında gezinerek, doğanın kucağında dinlenerek ve yeni deneyimlerle dolu anılar biriktirerek geçirmelerini diliyorum. Her bir öğrencimiz, bu tatilde yeni başarılar için enerji toplasın, yeni hayaller kursun. Öğretmenlerimize ve velilerimize de huzurlu ve dinlendirici bir tatil dönemi temenni ediyorum. Yeni dönemde, tazelenmiş umutlar ve taze hayallerle buluşmak üzere. İyi tatiller diliyorum, gülümseyerek hatırlayacağınız, ruhunuzu besleyecek ve zihninizi genişletecek bir tatil olsun.” İfadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Aksun; Yarıyılda çocuklar için emek veren değerli yönetici ve öğretmenlere teşekkür ederek,  öğrencilere ise mutlu bir tatil geçirmelerini diledi.

Karne dağıtım törenini ardından öğretmenlerle de bir araya gelen Vali Aydoğdu, ve Başkan Aksun bir süre hasbihal etti. Ardından okul bahçesinde öğrenci ve öğretmenlerle birlikte İstiklal Marşı törenine katıldı.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ
Yeni eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak, 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül'de başlayacak.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!