Telefon
WhatsApp
Erzincan’da 2. Dönem Ders Zili Çaldı

Haber: Birol ERGİN

2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi depremden etkilenen iller dışındaki 71 ilde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrenciler, gecikmeli olarak bugün ders başı yaptı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen asrın felaketi nedeniyle 6 Şubat’ta açılması beklenen okullar 15 gün süreyle tatil edilmişti. Uzatılan yarıyıl tatilinin sona ermesi ile birlikte bugün tüm ülkede olduğu gibi Erzincan’da da okullar açıldı. İlk ders zili çalması ile birlikte yaklaşık 41 bin öğrenci ve 3 bin 400 öğretmen ders başı yaptı.

Yeni eğitim-öğretim dönemi vesilesi ile Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, yeni dönemin açılışında öğrenciler ile bir araya geldi. Erzincan Sosyal Bilimler Lisesinde yapılan bayrak törenine katılıp öğrencilerle birlikte İstiklâl Marşının okuyarak mesaiye başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğretmen ve öğrencilere hitaben; “İlimiz genelindeki okullarımızda ders zili çaldı. İkinci evinize hoş geldiniz. Depremin ardından ders başı yapan tüm kademelerdeki öğrencilere, bugünden itibaren "deprem psikoeğitim programı" uygulanacak. Hep birlikte tek yürek olup yaralarımızı sarıp, dayanışma içinde bu zor günleri de aşacağız.” dedi. İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün konuşmasının ardından edebiyat öğretmeni İlhan Şener tarafından alınan yoklamada Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Kilis, Elazığ şehirleri zikredilince öğrencilerin coşkuyla hep birlikte burada diye cevap vermeleri duygu dolu anların yaşanmasına vesile oldu. İl Müdürümüz bayrak töreninin ardından dersliklerde öğrencilerimizle öğretmenler odasında öğretmenlerimizle bir süre sohbet ettikten sonra ziyareti sonlandırdı.


YKS VE LGS'DE DÜZENLEME

Depremler nedeniyle YKS ve LGS sınavlarına ilişkin alınan karar doğrultusunda, bu yıl yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınava katılacak öğrenciler 8'inci sınıfa ait sınava esas derslerin, ilk dönem sonuna kadar işlenen, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) katılacak öğrenciler ise 9, 10 ve 11'inci sınıflara ait sınava esas derslerin tamamı ile 12. sınıfa ait sınava esas derslerin ilk dönem sonuna kadar işlenen konu, kazanım ve açıklamalarından sorumlu olacak.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!