Telefon
WhatsApp
Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu Yansımaları

Erasmus+ 2021-2027 yılları arasında uygulanan eğitim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliğinin hibe programıdır. Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlanıyor. Erasmus+ Akreditasyonu ise kurum ve kuruluşlara Erasmus+ Programına uzun süreli olarak katılabilme ve hareketlilik faaliyetleri için düzenli olarak hibe desteği alabilme fırsatı sunuyor.

 

Bu kapsamda Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak akredite olunan Okul Eğitimi alanında hareketlilikler gerçekleştirildi.

Planlanan hareketlilikler kurs ve eğitim, öğrenci gruplarının hareketliliği ve işbaşı izleme gibi faaliyetlerden oluştu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Budapeşte, Üsküp, Viyana gibi şehirlerde organize edilen, tüm şehirde 10 öğretmen olmak üzere toplam 30 öğretmen 'Web Araçlarıyla Teknolojiyi Eğitime Entegre Etme' konulu kurs ve eğitim faaliyetine, 18 öğrenci ve  6 refakatçi öğretmen Öğrenci Gruplarının Hareketliliği faaliyetine, 1 öğretmen de İşbaşı İzleme faaliyetine katılım sağladı.

Proje sonrası yaygınlaştırma faaliyetleri ise projenin farklı hedef gruplara yaygınlaştırılmasına, diğer kurum/kuruluşlara ilham vermesine ve gelecekte yapılacak işbirliği projelerine de katkı sağlamakta.

Bu kapsamda, hareketlilikte yer alan katılımcıların faaliyet süresince edindikleri izlenim ve anıları 'Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu Yansımaları' adı altında bir e-dergi haline getirildi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü web sitesinde yayımlandı. Dergi verilen bağlantı adresinden (https://erzincan.meb.gov.tr/arge/erasmus/) erişime açıldı.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!