Telefon
WhatsApp
EBYÜ Tıp Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet törenine Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Öztürk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, Üniversitemiz üst yönetimi, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı Duruşu  ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mezuniyet töreninde Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elamanlarından Dr. Öğr. Üyesi Levent Ünlü yönetiminde, Tıp Fakültesi dönem 3 öğrencisi  Begüm Cemile Çalayer solistliğinde müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Mezuniyet töreninde konuşma yapan EBYÜ Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Serra Özayar “Tıp Fakültesinde geçirdiğimiz bu yıllar boyunca çok şey öğrendik. Hocalarımızdan, kitaplardan, derslerden, klinik deneyimlerden ama en çok birbirimizden ve yaşadığımız tecrübelerden öğrendik” dedi. Özayar öğrenciliğinde geçirdiği zorlu günlere de değindi: “Bu süreçte pek çok zorlukla karşılaştık, kimi zaman yorulduk, kimi zaman pes etmeyi düşündük.  İşte o zaman bizi ayağa kaldıran güç Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği o cümle oldu: Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz. Bu cümlenin verdiği ağır sorumlulukla çalışmaya, çabalamaya devam ettik” dedi ve çiçeği burnunda meslektaşlarına başarılar dileyerek tamamladı sözlerini.

Mezuniyet töreninde konuşma yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mecit Kantarcı ise Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesinin başarısına değinerek başladı sözlerine. Kantarcı: “ Hepimizin özverili gayretlerinin bir sonucu olarak, 2007 yılında kurulmuş olan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi, aynı zamanda eğitim hayatına başlayan, kendisi gibi genç fakülteler arasından başarıyla sıyrılarak eğitim ve sağlık hizmetleri alanında kısa zamanda büyük yol kat etmiş ve hatırı sayılır bir noktaya ulaşmıştır. Fakültemizin TUS sınavındaki %3’ler mertebesinden %43’lere çıkan başarı oranı da bunu göstermektedir” dedi. EBYÜ Tıp Fakültesinin sınavlardaki başarısından söz eden Kantarcı, öğrencilerin ailelerine ve tıp alanında aldıkları eğitimde en büyük destekçileri olan EBYÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerine de konuşması esnasında teşekkür etti. Dekan Kantarcı konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent’e ayrı bir parantez açarak “Fakültemizin bulunduğu konumu kazanmasını sağlayan Sayın Rektörümüze, Üniversitemiz üst yönetimine, öğretim üyelerimize, idari personelimize, şehrimizin ve fakültemizin gelişmesine katkı sağlayan kıymetli destekçilerimize ve tüm paydaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Akın Levent konuşmasına  “ Sevgili yeni mezunlar hekim oldunuz, hekimlik bir sanattır hem de insanlık sevgisinden ayrı düşünülemeyecek zor bir sanattır” diyerek başladı.  Çiçeği burnunda hekimlere yaptığınız mesleği sanat olarak değerlendirin tavsiyesinde bulunan Rektör Levent; “İnsan sevgisi ve insanlık sevgisini yüreğinizden hiç koparmayın, insan sevmeyenin hekim olması mümkün değil. Hekimliğin bir başka yönü de hayatınız boyunca gelişmeleri takip etmek, kendinizi geliştirmek, bilgilerinizi sürekli güncellemenizdi” dedi. Son olarak Rektörümüz dönem birincisi öğrencimiz Serra Özayar’ın sözlerine atıfta bulunarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk Hekimlerine Emanet Edin” sözüne layık olmanın önemini vurgulayarak öğrencileri tebrik etti.

Konuşmaların ardından “Profesör ve Doçent” unvanını alan öğretim üyeleri cübbelerini giydi. Cübbe giyme töreninin ardından EBYÜ Tıp Fakültesi 11. Dönem mezunları sahnedeki yerlerini aldı. Dönem birincisi Dr. Serra Özayar’ın yaş kütüğüne ismini çakmasının ardından dönem birincisi Dr. Özayar’a, Dönem İkincisi Dr. Fatmanur Şevkal’e ve Dönem Üçüncüsü Dr. Betül Köse’ye başarı belgeleri ve plaketleri takdim edildi. 11. Dönem mezunlarına başarı belgelerinin takdimi sonrası Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Adalet Özçiçek tarafından yeminleri okutuldu.

EBYÜ Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni çiçeği burnunda doktorların kep atmasının ardından sona erdi.

 

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!