EBYÜ Öğrencilerinden “Anadolu’nun Lezzetleri Soframda” Yemek Yarışmasında Büyük Başarı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğin Gastronomi Kulübü Öğrencileri, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen “Anadolu’nun Lezzetleri Soframda” yemek yarışmasında önemli başarı elde ettiler.
_x000D__x000D_
Eğin Gastronomi Kulübü, kulüp danışman öğretim elemanı Öğretim Gör. Dr. Tamer Cömert başkanlığında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Kemaliye Hacı Ali Akın Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü temsilen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen “Anadolu’nun Lezzetleri Soframda” yemek yarışmasına katıldı.
_x000D__x000D_
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğin Gastronomi Kulübü Öğrencilerinden yarışmaya yemek kategorisinde İrem Can ve İbrahim Ulus “Aşmalı Yahni” ile tatlı kategorisinde Leyla Meydan ile Gülsüm Akkoca “Eğin Peynir Tatlısı” ile ve Eda Dursun ile Zehra Yıldırım ise “Cennet Tatlısı” ile katıldı.
_x000D__x000D_
Yarışma sonucunda İrem Can ve İbrahim Ulus tarafından yapılan “Aşmalı Yahni” ana yemek kategorisinde birinci oldu. Tatlı kategorisinde ise öğrencilerin ürünleri jüri üyeleri ve katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
_x000D__x000D_
İlk kez böyle bir yarışmaya katılım sağlayan geleceğin şef adayları öğrencileri bu yarışma ile büyük tecrübe kazandılar. Konu ile ilgili açıklama yapan Eğin Gastronomi Kulübü, kulüp danışman öğretim elemanı Öğretim Gör. Dr. Tamer Cömert; “Öncelikle öğrencilerimizi bu büyük başarıdan dolayı tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent’e ve Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Samet Altunbilek’e bu yarışmaya katılma konusunda bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı Eğin Gastronomi Kulübü ve öğrencilerimiz olarak çok teşekkür ederiz.” dedi.
Benzer Haberler
Nermi Tombul Caddesinde Kaldırım Yapım Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
Bağcılar Yaban Arılarına Karşı Savaşıyor
TDV Pakistan’da selzedelerin yaralarını sarıyor
Süleyman Karaman: “Çiftçimizin Yanında Olmaya Devam Ediyoruz”
Bir Dahaki Bahara Görüşmek Üzere Erzincan Yaylalarının Masum Çiçekleri
Erzincan’da O Ürüne Yatırım Sürüyor
Şili, Kaliforniya, Jalapone… Hepsi Erzincan’da
İliç Meydanında Anagold İçin Toplu Çağrı